Jenny Blalock crashte samen met haar vader© Instagram

Youtubester en haar vader verongelukken bij vliegtuigcrash in VS

Nadat ze eerder een angstaanjagende video had gepost van een vlucht die ze maakte, is de Amerikaanse Youtubester Jenny Blalock (45) overleden bij een vliegtuigcrash. Samen met haar 78-jarige vader.

tg
Bron: Daily Mail

Jenny, een bedrijfsleidster, had een Youtube-account genaamd ‘TNFlygirl’. Ze noemde zichzelf ‘privépiloot’ die voor de lol vloog in een Beechcraft Debonair, een soort sportvliegtuigje. Vliegen was voor haar als autorijden, klinkt het in haar omgeving. Ze deed zowel luchtdopen als vluchten voor luchtfotografie.

Maar ze heeft haar hobby nu dus met haar leven moeten bekopen en heeft haar vader meegenomen in de dood.

De 45-jarige Jenny en haar 78-jarige vader James Blalock zijn geïdentificeerd als de slachtoffers van een zware crash op de Diana Ridge Road nabij Pulaski in Tennessee, afgelopen donderdag.

De Federal Aviation Administration (FAA) is een onderzoek gestart om na te gaan of alle veiligheidsmaatregelen wel genomen werden, omdat er op het eerste gezicht geen technische problemen waren met het toestel. De vrouw postte kort voor de crash ook een filmpje dat de wenkbrauwen doet fronsen bij de veiligheidsdiensten.

In het filmpje is te zien hoe Blalock voor de gelegenheid met een nieuwe Cherokee 180 van een vriendin vloog. Op een gegeven moment zie je haar instructies lezen op een blad papier, alsof ze nog niet alles van het vliegtuig onder de knie had alvorens in de lucht te gaan.

De laatste vlucht van vader en dochter vertrok ongeveer een uur en 15 minuten voor de crash vanaf Knoxville Downtown Island Airport, volgens gegevens van Flight Aware. Een man verwittigde de hulpdiensten dat er een vliegtuigje was neergestort. De twee slachtoffers zijn intussen dus geïdentificeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer