ANP / RV
Volledig scherm
© ANP / RV

Hij keek liever naar series dan dat hij 200.000 kilo goud bewaakte: 100 uur taakstraf voor "luie sergeant" in Nederland

Een 26-jarige man is onlangs veroordeeld tot een taakstraf omdat hij vier nachten elkaar verzuimde de goudvoorraad van De Nederlandsche Bank te bewaken. In plaats van toezicht te houden op 200.000 kilo goud zat de man onderuitgezakt op de zetel series te kijken op zijn tablet en telefoon.

7 reacties

  • Noud Evers

    5 maanden geleden
    Was deze man wel voldoende gescreend voor zijn werk. Toen ik in 1963 voor mijn lot bij de Koninklijke marechaussee wilde. Kregen mijn ouders onverwacht contrôle aan huis en werd bij Directeur van de school ook geinformeerd!
  • Joseph Vande Reyd

    5 maanden geleden
    Ook in de privésector een gigantisch probleem, tijdens de werkuren soms wel meer dan de helft van de tijd op de smartphone bezig maar wanneer ze hiermee geconfronteerd worden bij hoog en bij laag blijven beweren dat ze er"juist maar"op gekeken hebben,de jongeren van tegenwoordig realiseren niet hoe afgestompt hun denkend vermogen geworden is want een eenvoudige opdracht dewelke een 12jarige 30 geleden foutloos en vlot uitvoerde is tegenwoordig een zware opgave,verantwoordelijkheid kennen ze niet
  • Marianne Van den Lemmer

    5 maanden geleden
    Dit is het nieuwe normaal. Ik ken veel jongemannen die dit zouden durven.
  • Danny Verhagen

    5 maanden geleden
    nu iedereen weet waar het goud is gaat hij toch beter moeten waken
  • Hilde Verbrugen

    5 maanden geleden
    niks is gestolen maakt dat nog iets uit hij toch zijn werk gedaan ontslaag hem dan gewoon