In een undercoverfilmpje zegt een topambtenaar dat ze een Frans bedrijf geholpen heeft om een aanbesteding te winnen. Minister Vandenbroucke hekelt de manier waarop dat filmpje is gemaakt.
Volledig scherm
In een undercoverfilmpje zegt een topambtenaar dat ze een Frans bedrijf geholpen heeft om een aanbesteding te winnen. Minister Vandenbroucke hekelt de manier waarop dat filmpje is gemaakt. © rv / BELGA

Ambtenaar die verwikkeld raakte in vermeend gesjoemel in Medista-dossier dient klacht in bij de politie

De ambtenaar van de federale overheidsdienst Volksgezondheid die er door medisch toeleverancier Medista van wordt beschuldigd gesjoemeld te hebben met een contract van 50 miljoen euro voor de opslag en verdeling van coronavaccins dient klacht in bij de politie. Medista schakelde een omstreden Israëlisch privaat onderzoeksbureau in om de ambtenaar verklaringen te laten afleggen op verborgen camera.

44 reacties

  • Andy Vande Reyd

    4 maanden geleden
    Grappig, ze maken zichzelf schuldig en gaan dan klacht indienen omdat ze op heterdaad betrapt zijn. De overheid is de grootste bandiet.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 maanden geleden
    Ze heeft opdracht gekregen van hem , om hem uit de wind te zetten . Zodat hij verder kan werken aan zijn geheime contracten waar hij nooit met een woord wil over spreken . Hij heeft een jarenlange reputatie in die zaken .
  • Ludo Van Damme

    4 maanden geleden
    De nieuwe firma doet het nu quasi voor de helft van de prijs van Medista, en dat was toch goed nieuws voor de belastingbetaler.
  • Marlene De Smedt

    4 maanden geleden
    Bij openbare aanbestedingen is het mededingers toegestaan om aan de administratie elke mogelijke verduidelijking te vragen over het voorwerp ervan. Dat is positief want dat laat toe om een gedetailleerde offerte te maken. Er is quasi altijd contact tussen de administratie en de mededingers bij een aanbesteding. Denkt men misschien dat in de oproep alle mogelijke details vermeld worden?
  • Marlene De Smedt

    4 maanden geleden
    Het is moeilijk om zich in te beelden dat Medista - bedrijf dat het momenteel naar eigen zeggen moeilijk heeft - zelf de middelen heeft om 1) een advocatenkantoor te betalen, bekend om te pleiten in gemediatiseerde processen, 2) en een detectivebureau in te huren, opgericht door 2 ex-leden van de Mossad, internationaal gerenommeerd om verrassende tactieken toe te passen om zaken los te peuteren voor hun cliënten.