Sandra Bekkari met knapperige bloemkoolhapjes en Karolien Olaerts met een bord vol groenten. De dames tippen hoe je je feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Bekkari met knapperige bloemkoolhapjes en Karolien Olaerts met een bord vol groenten. De dames tippen hoe je je feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken. © Foodphoto / Lisa Valcke / Stephanie Bex

Zo maak je je feestmenu gezonder zónder dat gasten het proeven: “Dit is mijn pièce de résistance”

Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.”