© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twee mannen (26 en 44) uit Sint-Truiden opgepakt voor diefstal in Leuven

Leuven/Sint-Truiden -

Drie mannen hebben zondag flessen drank, keukengerief en schoonheidsproducten gestolen bij de supermarkt Match in Leuven. Twee dieven (26 en 44) konden opgepakt worden. De buit werd teruggevonden in hun verblijfplaats in Sint-Truiden.

Olivier Simons

De drie mannen waren zondag schilderwerken aan het uitvoeren op een aangrenzende werf langs de winkelketen Match op de Bondgenotenlaan. Maar zonder toestemming betraden ze het deel van het winkelmagazijn dat niet met een slot was afgesloten. Ze stalen er verschillende flessen drank, keukengerief en schoonheidsproducten.

De winkeleigenaar merkte de diefstal maandag op via de bewakingsbeelden. De politie Leuven ging ter plaatse en kon twee van de drie verdachten arresteren op de werf. Het ging om twee mannen van 26 en 44 jaar. Ze hadden allebei verboden wapens op zak, namelijk een dolkmes en een springmes met slot. Er werd maandag ook een huiszoeking uitgevoerd op de verblijfplaats van de verdachten in Sint-Truiden. Daar werden de gestolen voorwerpen teruggevonden.

Tijdens hun verhoor gaven de twee mannen aan dat ze niet wisten dat de goederen toebehoorden aan de winkel. Het parket Leuven heeft hen in snelrecht gedagvaard. Ze moeten zich begin februari voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor diefstal en het bezit van verboden wapens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer