Leon en Yvonne wonen nog zelfstandig in hun eigen appartementje.© DiRo

Eeuweling

Schilderen, liedjes en gedichten schrijven: 100-jarige Leon is artistieke duizendpoot

Tongeren -

Dinsdag mocht Leon Humblet honderd kaarsjes uitblazen. Hij is een artistieke duizendpoot. In 2008 werd hij nog aangesteld als Tongerse stadsdichter.

Dirk Roefflaer

Leon werd in Grote-Spouwen geboren op 12 december 1923. Hij is enig kind. In 1951 huwde Leon met de Tongerse Yvonne Destordeur (97). Ze vonden mekaar in de botsauto’s aan de Forum op de Grote Markt in Tongeren. “Toen ging de wereld voor mij open”, glundert Leon. Het koppel kreeg drie kinderen: Georges (†), Laurent (69) en Rudi (59). Leon en Yvonne hebben geen kleinkinderen. Het koppel woonde aan de Piepelpoel. In 1990 verhuisden ze naar een appartement in residentie Isabelle aan de Elfde Novemberwal waar ze vandaag samen genieten van hun oude dag.

Leon werkte eerst in Nerem waar hij weefgetouwen maakte. Later ging hij aan de slag bij het elektronicabedrijf Nova, waar hij op 55 jaar met pensioen ging. “Ik was de eerste die op z’n 55ste vertrok”, weet Leon. Hierna had hij tijd voor zijn favoriete hobby’s: schilderen, liedjes schrijven en gedichten. Leon zong jarenlang in het Gregoriaans koor van de Begijnhofkerk. In 2008 werd hij uitgeroepen tot Tongerse stadsdichter. “De ene mens wordt oud, de andere niet. Je moet geluk hebben”, weet Leon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer