© EPA

Ook Roland Garros bant ex-winnaar Ilie Nastase na vrouwonvriendelijke uitlatingen

Net als op Wimbledon is er in de genodigdenbox op Roland-Garros geen plaats voor Ilie Nastase. Dat liet de organisatie zaterdag weten via Twitter.

Nastase, kapitein van de Roemeense Fed Cup-ploeg, deed de voorbije weken bij verschillende gelegenheden racistische en sexistische uitspraken. De internationale tennisfederatie ITF legde hem een schorsing op en na Wimbledon maakte zaterdag ook Roland-Garros bekend dat hij daardoor niet langer welkom is. Nastase is nochtans ex-winnaar van het toernooi (1973).

Vorige maand werd de 70-jarige Nastase tijdens een Fed Cup-ontmoeting met Groot-Brittannië in Constanta het stadion uitgezet. Hij beledigde een scheidsrechter, de Britse speelster Johanna Konta, kapitein Anne Keothavong en een journaliste. Op de persconferentie voor het duel had Nastase bovendien gespot met de kleur van de ongeboren baby van Serena Williams. Eind april excuseerde de Roemeen zich hiervoor op Facebook. “Ik weet dat niets mijn uitspraken kan goedpraten, ook de spanning van de wedstrijd niet”, zo klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer