Studio 100 komt met nieuwe versie musical ‘Sneeuwwitje’, dit keer wél met kus van prins: “Hij heeft toestemming!”

Sneeuwwitje die weigert zich wakker te laten kussen door haar prins? Dat lappen ze Studio 100 geen twee keer. In de nieuwe versie van ‘Sneeuwwitje’, volgende zomer te zien in Plopsa De Panne, maakt Sneeuwwitje Ianthe Tavernier er geen punt van om een kus te krijgen van haar prins Michiel De Meyer.

De eerste versie werd 25 jaar geleden onverwacht en ongewild wereldnieuws, toen hoofdrolspeelster Sanne weigerde om zich op de mond wakker te laten kussen door haar prins Chris Van Tongelen. Zelfs CNN vond de weigering nieuwswaardig. En tijdens de voorstellingen begon het publiek om de kus te roepen.

Helft van de show slapen

Dit keer zal het zo’n vaart niet lopen want Ianthe Tavernier wil zich wél aan het verhaal houden. “Het is een hele eer om een echte Disney-prinses te spelen. Of is het wel een prinses? Ik moet het stuk nog eens goed lezen. Maar ik mag wel de helft van de show slapen, dat vind ik fantastisch”, lacht Ianthe Tavernier.

En hoe zit met de kus? “Euh ... We moeten er nog even over babbelen”, grapt Ianthe eerst. Maar ze maakt snel duidelijk dat het publiek dit keer krijgt waar het voor komt. “Nee, natuurlijk is dat geen probleem. Michiel heeft mijn volledige toestemming om mij te kussen!” En Michiel De Meyer zal zich met plezier van zijn prinselijke taak kwijten. “We hebben al heel veel rollen samen gespeeld, dus we hebben al veel gekust”, wijst Michiel op de ervaring die ze al hebben.

Zwaar investeren in zaal

Opvallend is dat Sneeuwwitje dit keer enkel te zien zal zijn in Plopsa De Panne. “Dat is één van de mooiste theaters in ons land”, voert Studio 100-topman Gert Verhulst aan. “Bovendien kunnen we daar de hele zomer spelen. We gaan zwaar investeren in de zaal, zodat we deze voorstelling kunnen optillen tot een onwaarschijnlijk hoog niveau.”

“Als we moeten reizen, zijn onze mogelijkheden veel beperkter. Door de keuze voor Plopsa krijgen de mensen iets wat ze nog nooit eerder zagen”, belooft Gert Verhulst, die ook nog wijst op een opmerkelijke combinatie. “Mensen die in het Plopsa Hotel verblijven, mogen gratis naar de musical kijken. En de voorstelling staat los van het park, dus het is ook mogelijk om enkel de musical te zien.”

Sneeuwwitje, vanaf 2 juli in Plopsa Theater De Panne, www.sneeuwwitje.live

(Guy Van Vliet)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER