Eerste Studio 100-musical ooit keert terug: ‘Sneeuwwitje’ vanaf zomer 2024 te zien in Plopsaland De Panne

‘Sneeuwwitje’ keert terug© JP & SVZ

Sneeuwwitje, de sprookjesmusical waarmee het allemaal begon voor Studio 100, keert terug. Met deze keer Ianthe Tavernier (35) en Michiel De Meyer (30) in de hoofdrol. De productie is nog op zoek naar acteurs om de rol van de zeven dwergen op zich te nemen.

Sophie Van Grunderbeeck

In 1998 werd Sneeuwwitje voor de eerste keer opgevoerd in België. In 2005 volgde een tweede show, en in 2024 is het tijd voor een gemoderniseerde versie. “We willen het originele verhaal vertellen aan een nieuwe generatie. De kern van het script uit 1998 blijft hetzelfde, al gaan we wel bekijken of er iets veranderd moet worden”, vertelt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100.

Sneeuwwitje zal niet het land doortrekken zoals De 3 Biggetjes dat doet. “De musical zal de hele zomer lang te zien zijn in het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. Dat betekent dat we qua techniek en decor meer speling zullen hebben. Het wordt een show zoals je ze nog nooit gezien hebt”, zegt Gert Verhulst.

En zal Sneeuwwitje anno 2024 nog wakker gekust worden? “Dat moet je aan Ianthe vragen”, zegt De Meyer. “Daarvoor zal je vooral moeten komen kijken”, lacht Tavernier.

‘Sneeuwwitje’, vanaf 2 juli 2024 in het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne.

Tickets en info via sneeuwwitje.live

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen