© Belga

1 / 2
thumbnail: null

Lierse boekt een knappe 7 op 9 na nieuwe zege tegen Virton

Union heeft niet kunnen profiteren van het verlies van KV Mechelen om mee op kop te komen van Play-Off 2A. Op bezoek bij Lierse gingen de Brusselaars na een 2-1 nederlaag zelf met de billen bloot. De Pallieters winnen zo voor de tweede keer in deze nacompetitie van de ploeg uit Sint-Gillis en komen met tien punten zelfs op gelijke hoogte van Union.

jefi

VIDEO. Bekijk de samenvatting

SK Lierse

Union

Door de verliesbeurt van KV Mechelen kon Union de koploper in groep A van play-off 2 bijbenen. Enige vereiste: drie punten op het veld van Lierse. Geen sinecure, want de geel-zwarten hielden vorige week de Mechelaars met 0-0 in bedwang. Aan goede intenties geen gebrek bij de bezoekers. Na zes minuten waagde Fajsal zijn kans, maar zijn schot scheerde het zijnet. Het enige dat Union in de eerste helft zou kunnen klaarspelen.

Lierse kwam beter in de match en smaakmaker Benson was de eerste die na twintig minuten een doelman op de proef kon stellen. Union-goalie Sadin deed waarvoor hij betaald wordt en ranselde het afstandsschot van de jonge winger uit zijn doel. De thuisploeg toonde zich beter, maar mocht na een half uur blij zijn dat het de rust haalde met elf man. Joachim plantte zijn voet met een gestrekt been op de achillespees van Fajsal. Zuiver rood. Toch hield ref Delferière de kaarten op zak en die beslissing leverde Lierse onrechtstreeks bijna een doelpunt op.

Want amper vier minuten later kon diezelfde Joachim vrij aanleggen. Zijn schot was echter te centraal en Sadin kon de bal makkelijk ontzetten. Vlak voor rust was Mazoulouxis te verrast om de grootste doelkans van de eerste helft tegen de touwen te werken na mistasten van de Union-verdediging.

Zaalvoetbalbeweging

Hetzelfde spelbeeld na rust: Lierse drukte door voor een doelpunt, Union brak (nog niet) . Ook De Belder, die in 1B aan de lopende band scoorde, kreeg de bal niet binnen. Tot Manuel Benson met een klasseflits het gaatje toch vond. Alsof het een zaalvoetbalmatch zette hij Vinck alleen voor doel met een heerlijke beweging achter het steunbeen. De opgekomen verdediger faalde niet en zette de 1-0 op het scorebord. Een kattensprong van Sadin hield De Belder nadien van treffer en een dubbele voorsprong voor de thuisploeg. Slechts uitstel, want in minuut 66 week de voorzet van De Belder af op de rug van Mpati en verdween de bal in doel.

Union liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en invaller Aoulad knalde de aansluitingstreffer voorbij Van Hamel. Na nog twee grote kansen in de absolute slotfase keerden de bezoekers bijna met een punt terug naar Sint-Gillis. Maar een tweede geel voor Cabbeke in de extra tijd luidde de derde opeenvolgende nederlaag in van Union. Daarmee laat het de kans liggen om ten volle te profiteren van het verlies van leider KV Mechelen en samen op kop te komen. Na de zege van de Pallieters in het Koning Boudewijnstadion kunnen ze Union ook in eigen huis kloppen en komen ze in de stand met tien punten zelfs op gelijke hoogte van de Brusselaars.