© Kevin De Corte

Vijftig buurtfeesten in Sint-Truiden

In Sint-Truiden vinden dit jaar meer dan 50 buurtfeesten plaats, die worden allemaal door de bewoners zelf georganiseerd. In Brustem-Dorp vond dit jaar al voor de 2e keer een succesvolle buurtbarbecue plaats. Schepen van Buurtzaken Jurgen Reniers kwam de gezellige sfeer opsnuiven.

Kevin De Corte

Enkele buurtbewoners van Brustem-Dorp in Sint-Truiden sloegen vorig jaar de handen in mekaar om een nieuw buurtfeest in het leven te roepen. “Gewoon een gezellig samenzijn met de mensen uit onze buurt”, vertelt mede-initiatiefnemer Jean-Louis Loix. “Blijkbaar werd het gesmaakt, want dit jaar kwamen al meer dan 40 buurtbewoners samen.”

Dit jaar kregen de buurtbewoners van Brustem-Dorp ook schepen van Buurtzaken Jurgen Reniers op bezoek. “Hij kwam kersvers buurtwerker van de stad Dirk Benaets aan ons voorstellen. Dirk moet de verschillende buurtcomités ondersteunen en op zoek gaan naar blinde vlekken om ook daar de buurtwerking mogelijk te maken. Schepen Reniers onderstreepte ook het belang van een fijne buurtwerking om zo het veiligheidsgevoel te verhogen en vereenzaming en verzuring tegen te gaan ”, zegt Jean-Louis Loix.

Loix had nog een leuke primeur in petto. “We hielden een wedstrijd onder de aanwezigen om ons buurtcomité een naam te geven. Het werd “de verloare hoek”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer