Ann Gaublomme, directeur Studentenvoorzieningen KU Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Ann Gaublomme, directeur Studentenvoorzieningen KU Leuven © Wannes Nimmegeers / KU Leuven

Studentenkot in drie jaar zo’n 100 euro per maand duurder: “Wie vroeg beslist, heeft meer kans op betaalbaar kot”

Een studentenkot kost nu al gemiddeld 565 euro. In drie jaar tijd werd het bijna 100 euro duurder. Dat blijkt uit het jaarlijkse Kotkompas. Hoe komt dat? En hoeveel bedragen de extra kosten? “Wie zijn huiswerk tijdig maakt, doet daarmee zijn voordeel.” Maar wanneer start je het best jouw zoektocht naar het ideale kot?

5 reacties

  • Maria Geldhof

    5 maanden geleden
    Op kortere afstand met de fiets. Men moet toch sporten. Als er optimaal openbaar vervoer zou zijn is er al veel opgelost. Maar dat is niet altijd leuk voor deze generatie… studeren en uitgaan…
  • Severine Degreef

    5 maanden geleden
    Wij hebben echt mega veel chance gehad toen onze dochter op kot ging. Twee jaar geleden konden we een studiootje huren met keukenhoek en aparte toilet/doucheruimte voor 400€ + 50€ voorschot kosten. Vers opgeschilderd en goed in orde. Dat zou vandaag de dag niet meer lukken. Het is toch elke maand weer een rib uit ons lijf.
  • Bart Van de Velde

    5 maanden geleden
    Allemaal dankzij onze politiekers die hun zakken laten vullen door grote projectontwikkelaars. Kleinschalige kotprojecten mogen niet want ze zouden de prijs en de schaarste kunnen drukken.
  • Edith Bastiaensens

    5 maanden geleden
    Dat komt omdat vroeger de student genoegen nam met een kamer, mee aansloot aan tafel van de kotmadam voor ontbijt en avondeten en geen probleem maakte van een gedeelde badkamer. Nu moeten ze eigen bad, keuken, leefruimte. Als je een appartement wil, betaal je ervoor. Op kot is altijd al voor de betere burger geweest.
  • Daniel Corstjens

    5 maanden geleden
    Ik moet op dit moment maandelijks evenveel betalen voor een kot van 19m2 als dat ik indertijd voor een nieuw huis van 288m2 betaalde!