Politie stelt nieuw trainingscentrum van 7,5 miljoen voor, en dan valt er plots iets op hoofd van cameraman

© BELGA

In het Henegouwse Jumet werd dinsdag een nieuw trainingscentrum voor de politie voorgesteld, maar tijdens de onthulling van het nieuwe gebouw kreeg de cameraman van RTL Info iets op zijn hoofd.

SGG

In Jumet, in de provincie Henegouwen, werd dinsdag het nieuwe trainingscentrum van de federale politie voorgesteld in aanwezigheid van de bevoegde staatssecretaris Mathieu Michel en burgemeester van Charleroi Paul Magnette. Het nieuwe gebouw moet politieagenten nieuwe trainingsmogelijkheden bieden, in het bijzonder op het vlak van het beheersen van geweld.

Er werd 7,5 miljoen euro geïnvesteerd in de twee gebouwen. Er is een sporthal met klimmuur, een fitnessruimte met dojo en een ruimte waarin verschillende trainingsscenario’s uitgebeeld kunnen worden.

(Lees verder onder de video)

Opvallend is dat tijdens de voorstelling er even iets misliep. Een cameraman van RTL kreeg namelijk plots iets op zijn hoofd. “Een motor bleef draaien en er kwamen riemen los”, legt staatssecretaris Michel uit. “Dit is een ongelukkige situatie, die op elk moment had kunnen gebeuren. Voor ons is het belangrijk om de laatste kleine details zoals deze uit te zoeken.”

De cameraman was verrast door het incident en zou schouder- en hoofdpijn hebben. Hij kreeg de nodige verzorgen en zou “oké” zijn.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen