Ga naar de inhoud

OVERZICHT CL: Real Madrid redt perfect rapport in slot, Kopenhagen dé verrassing in 1/8e-finales

 di 12 december 2023 23:30
Real Madrid had het niet onder de markt met Union Berlijn.

Real Madrid vlijt met perfect rapport in de groepsfase na onwaarschijnlijk slot. Kopenhagen stoot door in een aartsmoeilijke groep. En Manchester United én Europa League-winaar Sevilla zijn op alle Europese fronten uitgeschakeld.  Bekijk hier een overzicht van wat de slotspeeldag teweegbracht in groepen A tot D.

Groep C

Real Madrid leek een scheve schaats te begaan bij Union Berlin. Na de penaltymisser van Modric kwam het 1-0 achter, maar in de tweede helft bracht Joselu zijn ploeg met twee treffers opnieuw langszij.

 

In het slot maakte Union Berlin nog gelijk, een doelpunt van Ceballos in de toegevoegde tijd redde het perfecte rapport van Real. 

 

Napoli mag mee naar de achtste finales, dankzij een makkelijke 2-0-overwinning tegen Braga. Braga is doorverwezen naar de Europa League. 

UEFA Champions League
1. FC Union Berlin
einde
2-3
Real Madrid
UEFA Champions League
Napoli
einde
2-0
Sporting Braga

Groep A

Dé verrassing in de achtste finales is FC Kopenhagen dat in een onderlinge strijd met Galatasaray zich beloonde voor de volgende ronde. Ex-Zulte Waregemnaar Lukas Lerager was de maker van het enige doelpunt. 

 

Voor Manchester United lagen de kaarten heel slecht: het moest winnen van Bayern München en hopen op een gelijkspel tussen Kopenhagen en Galatasaray. Na de 1-0 in de andere wedstrijd had United het heft al niet meer in eigen handen en toen ook nog Coman op aangeven van Kane scoorde, werd Old Trafford heel stil.

 

Geen Europa voor Man United na de winter. 

UEFA Champions League
FC Kopenhagen
einde
1-0
Galatasaray
UEFA Champions League
Manchester United
einde
0-1
FC Bayern München

Groep D

Inter en Real Sociedad waren al zeker van hun kwalificatie, het scoreloos gelijkspel wees enkel uit dat Real Sociedad de groepswinnaar werd.

 

Spanning was er wel nog in Salzburg. Benfica leidde de hele wedstrijd, maar toen Salzburg 1-2 maakte was de Europa League voor de Oostenrijkers. Pas in de absolute slotfase kon Cabral de Europese overwintering voor Benfica in extremis toch nog afdwingen. 

UEFA Champions League
Internazionale
einde
0-0
Real Sociedad
UEFA Champions League
Red Bull Salzburg
einde
1-3
Benfica

Groep B

Drie Belgen op het veld in Eindhoven. Naast een bedrijvige Bakayoko, ging de hoofdrol toch naar een andere Belg: Yorbe Vertessen wiste met een knappe goal de 1-0 van Nketiah uit. PSV ontsnapte nog aan de nederlaag door een afgekeurde goal.

 

Beide ploegen waren al zeker van de achtste finales: Arsenal als groepswinnaar, PSV als tweede. Sevilla zal dit seizoen de Europa League niet winnen, om de derde plaats in de groep te hebben, moest het winnen op het veld van Lens. Maar in de slotseconden liep het zelfs nog tegen een 2-1-nederlaag.  Daardoor is het Europees uitgeschakeld.

UEFA Champions League
RC Lens
einde
2-1
Sevilla
UEFA Champions League
PSV
einde
1-1
Arsenal

Multilive

23:20
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
23:00
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:59

EINDE: Union Berlin 2-3 Real Madrid

Real Madrid leek een scheve schaats te begaan, tekenend de penaltymisser van Modric. Maar na de rust zette het de 1-0-achterstand snel om in een 1-2. In het slot kwam Union Berlin wel nog op gelijke hoogte, maar Real Madrid flikte het toch maar opnieuw en zet een foutloos rapport neer in de groepsfase. 

22:58

EINDE: Napoli 2-0 Braga

Napoli had het varkentje uit Braga al gewassen voor de rust. Na de tweede helft vergat om de score verder uit te diepen. Napoli is naast Real Madrid de verdiende gekwalificeerde in groep C voor de achtste finales. 

22:57

EINDE: Manchester United 0-1 Bayern München

Het Europese doek is gevallen voor Manchester United. De hoop kreeg al een ferme deuk na het doelpunt van Kopenhagen, de goal van Coman deed alle harten op Old Trafford breken. Geen Europese overwintering voor Manchester United, hoe lang is dat al geleden?

22:55

EINDE: Inter 0-0 Real Sociedad

Real Sociedad en Inter verdelen de koek na een flauwe wedstrijd. Beiden waren al zeker van kwalificatie, Real Sociedad is groepswinnaar, Inter is tweede. 

22:53

Salzburg - Benfica: 1-3

Plottwist voor Benfica: Cabral legt op een fraaie manier, met een hakje, de 1-3 vast en zet zo zijn club dan toch op de plaats die recht heeft op de Europa League. Salzburg moet terug voor de uitschakeling vrezen. 

22:52

EINDE: Kopenhagen 1-0 Galatasaray

De Denen springen uit hun dak wanneer het laatste fluitsignaal weerklinkt. Even werd het nog spannend nadat held van de wedstrijd Lerager nog een rode kaart pakte, maar Kopenhagen verdedigde met succes de krappe voorsprong en is zeker van de achtste finales van de Champions League. 

22:49
22:48

Union Berlin - Real Madrid: 2-3

De hoop van Union Berlin is nog niet helemaal terug opgeborreld of Real Madrid wist ze alweer uit.  Op assist van Jude Bellingham zet Dani Ceballos de voorsprong weer op het bord. 

22:40
22:35

Union Berlin - Real Madrid: 2-2

Dan toch geen perfect rapport voor Real Madrid? Laidouni brengt een nieuwe wind in het Olympiastadion, hij zet Kral op weg naar de gelijkmaker. 

22:34
22:33

Union Berlin - Real Madrid: 1-2

Het is heel stil geworden in het Olympiastadion omdat Real Madrid het toch maar weer flikt. Joselu kopt zijn tweede van de avond tegen het net en zet zijn ploeg op weg naar een perfect rapport. 

22:31
22:30

Manchester United - Bayern München: 0-1

En nu lijkt Europa heel ver weg voor Manchester United. Na een heerlijk tikje van Kane komt Coman alleen voor Onana en prikt de 0-1-voorsprong op het scorebord. Zijn de kaarten al geschud in groep A?

22:26

Man United in vieze papieren

Door het doelpunt van Kopenhagen heeft Manchester United zijn Europees lot niet meer in eigen handen. Zelfs al scoort het nog, dan nog moet het hopen op een doelpunt van Galatasaray.

22:24

Mertens valt in

Ondertussen is in Kopenhagen Dries Mertens het veld opgekomen. Kan hij de scheve situatie voor Galatasaray nog rechttrekken?