Peter R. De Vries.© ANP

Kerststress? Vijf boekentips voor onder de kerstboom

Nog een cadeautje nodig voor onder de kerstboom? Met een van volgende boeken scoor je zonder twijfel.

Joos Meesters

De vloek van Aida

Wim Belaen

Vierde thriller van Vlaamse schrijver en muzikant Wim Belaen die zich niet toevallig afspeelt in de wereld van opera en klassieke muziek. Hoofdpersonage Lukas Lang, dirigent, tracht een brutale moordenaar te ontmaskeren.

Houtekiet, 352 blz., 22,99 euro

Ik beloof je dat ik honderd word

Peter R. de Vries, Royce de Vries

De Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. De Vries hield in het laatste anderhalf jaar van zijn leven een logboek bij over zijn onderzoek naar de maffia. Zijn zoon Royce verweeft die logboekfragmenten met de herinneringen van een zoon aan zijn vader.

Arbeiderspers, 608 blz., 27,99 euro

Luister

Sacha Bronwasser

De jonge Marie trekt naar Parijs om er als au pair te werken, maar ook om een trauma te verwerken. Als schaakstukken op een bord worden de personages en gebeurtenissen opgesteld. Slechts mondjesmaat wordt alles duidelijk. Raadselachtig en inspirerend.

Ambo/Anthos, 256 blz., 22,99 euro

Konijn & boom

Balint Szako

Konijn is op de vlucht voor een gevaarlijke wolf en vindt dekking bij een alleenstaande boom. Een buitengewoon prentenboek zonder woorden over een wonderbaarlijke zoektocht naar vriendschap, verbeelding en een gemeenschap. Prachtig getekend!

De Eenhoorn, 184 blz., 27,50 euro

Nomen est omen

Bart Funnekotter

Jan met de Kaak, Wladislaus Spillebeen of Lodewijk de Twister. In zijn veelgelezen rubriek op de Achterpagina van NRC onderzoekt redacteur Bart Funnekotter hoe heersers hun bijnaam kregen. Die geschiedenisreis aan de hand van opmerkelijke figuren is nu ook gebundeld als boek.

Prometheus, 168 blz., 18,99 euro
Samengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Malpertuis in Genk, Grim in Hasselt en Naboekov in Sint-Truiden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer