Vanaf 1 januari gelden strengere regels voor de deur-aan-deurverkoop van energiecontracten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 1 januari gelden strengere regels voor de deur-aan-deurverkoop van energiecontracten. © Photonews / ThinkStock

Gedaan met opdringerige verkopers aan de deur? Strengere regels voor deur-aan-deurverkoop van energiecontracten: één leverancier stopt nu al

Is het binnenkort gedaan met opdringerige verkopers aan de deur? Vanaf 1 januari gelden strengere regels voor de deur-aan-deurverkoop van energiecontracten. Eén van de grootste energieleveranciers van het land kiest alvast voor de vlucht vooruit en is al gestopt met deur-aan-deurverkoop. “We hopen dat andere leveranciers ons voorbeeld volgen”, klinkt het. Wat doet de rest? En aan welke regels moeten ze zich precies houden?

21 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    4 maanden geleden
    Nu nog die callcenters aan banden leggen.
  • Ingrietje Van Nieuwenhoven

    4 maanden geleden
    Verbied simpelweg alle deur aan deur verkoop. Niemand vraagt hiernaar, en grote kans dat ze je liggen hebben met hun contracten of spullen.
  • jurgen van spaendonk

    4 maanden geleden
    Wat een onverdraagzaamheid! 5-10 maal per jaar wordt er bij mij ook aangebeld voor energiecontractjes, maaltijdboxen, aanhuisleveringen van voeding, inzamelingen of om religie te verspreiden. Telkens maak ik 2-5 minuten tijd om hen aan te horen. In het beste geval kan bespaar ik op mijn uitgaven of heb ik een aangenaam gesprek en in het slechtste geval ben 5 minuten kwijt van de 1660 minuten die ik heb in een dag. Zijn we echt zo ijdel of arrogant dat we geen 5 minuten kunnen missen?
  • Johan commère

    4 maanden geleden
    Dat moest al lang verboden zijn , net zoals de getuigen van jehova ( het nieuw geloof ) die om de zoveel weken aan je deur staan .
  • emi de graeve

    4 maanden geleden
    Verkopers mogen blijkbaar nog altijd bellen via een nummer dat niet op te sporen valt ... Er moet wel veel te verdienen vallen met het aanpraten tot overstappen. Of is het pure bezigheid om de niet productieve werkgelegenheid draaiende te houden ...