© ATV

Barça-trainer Xavi: “We willen enkele jongens laten rusten”

FC Barcelona en trainer Xavi (43) hebben nog een puntje nodig om helemaal zeker te zijn van groepswinst. Barça komt echter niet zorgenvrij afgezakt naar de Bosuil.

blg
Bron: BELGA

In La Liga verloor het afgelopen weekend de topper van Girona met 2-4, waardoor het naar de vierde plaats is gezakt, op zeven punten van datzelfde Girona – de verrassende leider. Voldoende aanleiding dus voor de Catalaanse pers om een en ander in twijfel te trekken.

“Maar wij zijn nog altijd een ploeg in opbouw”, zei Xavi gisteren tijdens de persconferentie. “De voorbije jaren is er heel veel veranderd en bijgevolg zitten wij met een heel jonge ploeg. In de Champions League zijn we al gekwalificeerd, maar we kunnen en moeten nog beter spelen.”

© Robin Fasseur

Eerder op de dag had ook Antwerp-coach Mark van Bommel al aangehaald dat Barça tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. “Mark heeft me begrepen”, aldus Xavi. “Ik heb dan ook een goeie relatie met hem. Hij kan hier grootste dingen realiseren bij Antwerp. In deze competitie kwamen ze in een moeilijke groep terecht, maar ze werken goed en ik ben er zeker van dat ze in de toekomst nog vaak zullen winnen.”

Uiteindelijk reisden Lewandowski, Araujo en Gündogan toch mee af, volgens Xavi omdat het schema aangepast is en ze een extra nacht in België doorbrengen. “Dat ze erbij zijn, betekent niet dat ze ook zullen spelen”, zei hij. “We willen enkele jongens met spiervermoeidheid laten rusten en dat is bij die drie het geval. We zullen nog zien hoe iedereen zich voelt, maar we zijn al gekwalificeerd en dus is het logisch dat we enkele wijzigingen doorvoeren.” Sowieso mist hij met Ter Stegen en Gavi al twee titularissen door blessures en bleef ook De Jong thuis.

© Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League