Photo News / Bart Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / Bart Leye

COLUMN. Filip, koning-filosoof? Echt? Ken dan de Wisselbeker Etienne Vermeersch toe aan Patrick Lefevere

Columnist Jan Segers kijkt uit naar ‘Filip, een jaar met de koning der Belgen’, vrijdag op RTBF, maandag op VRT. “De koning der Belgen hoort een aardappel te zijn: geurloos, kleurloos, smaakloos. Daar slaagt Filip feilloos in. ‘Pas toen ik koning werd,’ zegt hij in de docu, ‘had ik vrede met mezelf.’ En wij met hem.”

5 reacties

  • johan van Oevelen

    4 maanden geleden
    @Emiel: al is gezien naar de presidentsverkiezingskosten voor de burger? Dat wil je niet betalen hoor. De koning is de beste PR dat ons land en de regeringen kunnen hebben, anders hadden we al vele buitenlandse deals niet kunnen maken. Ze doen meer dan je denkt en zijn een pak eerlijker dan onze politici.
  • Emiel Wouters

    4 maanden geleden
    Men kan nooit iemand hebben om als klassefiguur koning te hebben. Wat brengt hij dan in de lade als hij met niemand meer moet strijden? Kies dan liever een precident die je na 4 of 6 jaar opnieuw mag beoordelen. Dan ben jij de baas over het hele gebeuren. Allee zo zou dat dan moeten zijn, als er geen bedrog mee gemoeid is.
  • Theo Schreurs

    4 maanden geleden
    Leuke kerel geworden ... staat midden in het leven en is geïnteresseerd wat speelt bij de burger. Ik denk dat hij "houten Klaas af is".
  • Johan De Witte

    4 maanden geleden
    Jongens toch, gewoonweg subliem !! Is er al een boek beschikbaar met al de columns van Jan Segers ? Zo ja, onder welke titel /bij welke uitgeverij? Zo niet, dan moet er toch eens iemand dringend werk van maken !
  • pol Van den Berghe

    4 maanden geleden
    Jij wordt niet meer uitgenodigd op het paleis voor uw stoute woorden ook al zijn ze waar