© ATV

Ruim jaar na moord op Magda (86) nog geen spoor naar dader: “We zullen waarschijnlijk nooit weten wat er is gebeurd”

Sint-Antonius -

Eind oktober werd advocaat Claudia Van Der Stichelen (58) doodgeschoten in Sint-Lievens-Houtem. Omdat de dader onvindbaar is, wordt al gewag gemaakt van de perfecte moord. Dan is de moord op Magda A. (86) in Sint-Antonius nóg perfecter gepleegd. Daar is na ruim een jaar nog geen verdachte opgepakt.

In oktober 2022 werd Magda A. op een zondag onder verdachte omstandigheden dood in haar tuin in de rustige Medelaar aangetroffen. Een autopsie maakte duidelijk dat ze met geweld om het leven werd gebracht.

Ruim een jaar later staat het huis er nog steeds met neergelaten rolluiken. De tuin wordt piekfijn onderhouden, zoals Magda ook deed. Het moordonderzoek lijkt op een dood spoor te zitten. “We vrezen dat we nooit gaan weten wat er precies is gebeurd”, reageert de schoondochter. Verder wil de familie niet op de pijnlijke gebeurtenissen ingaan.

Magda was weduwe, maar nog kwiek. Ze liet drie kinderen achter. Ook haar vrienden en vriendinnen van Okra Sint-Antonius hebben niet veel hoop meer in een ontknoping van de mysterieuze moord, ruim een jaar na de feiten. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV