© Photo News

Italiaan Ruffoni legt schuld voor dopingtest bij antibiotica

De start van de 100e Ronde van Italië werd overschaduwd door de positieve dopingtesten van Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni, allebei renner bij Bardiani. Die laatste legt de schuld voor zijn positieve test bij antibiotica die hij moest nemen tegen een prostaatontsteking. “Ik heb nog nooit verboden middelen gebruikt.”

jefi

Nicola Ruffoni haalde zich samen met zijn ploeggenoot Stefano Pirazzi de woede van de wielerwereld op de nek na een positieve test op hormonen eind april, maar op zijn Facebookpagina gaat de Italiaan in de verdediging. “Ik legde een positieve dopingtest af op 25 april en na de verwarring van de laatste uren wil ik duidelijk herhalen: ik heb tijdens mijn carrière nog nooit, echt nooit, verboden middelen gebruikt. Nu probeer ik me te herinneren wat ik vorige maand gedaan heb dat naar deze postieve controle zou kunnen leiden.”

Toch denkt hij de oorzaak al min of meer te kennen. “Ik denk dat het door een antibioticakuur komt. Die nam ik om een prostaatontsteking op te lossen. We gaan een deskundige onder de arm nemen om hier meer informatie over te krijgen.”

De renner werd nog voor de start van de Giro uit de wedstrijd genomen. “Ik ben me ervan bewust dat mijn wielercarrière op het spel staat, maar ik weet ook dat ik niets verkeerd gedaan heb. Ik wacht dus rustig het onderzoek van de B-staal af.’’

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer