© Tom Palmaers

Drugs

Sluikstort leidt naar twee geoogste wietplantages in Maasland

Lanaken -

Een 23-jarige man uit Dilsen-Stokkem zit in de gevangenis van Hasselt opgesloten nadat de politie in zijn huis een aanzienlijke hoeveelheid cannabis vond. De agenten kwamen de man op het spoor door een illegale sluikstorting en de getuigenis van een alerte burger.

De getuige zag op maandag 11 december een man die in de berm vuilniszakken aan het dumpen was. Hij contacteerde de politie LaMa. Na controle van de plastic vuilniszakken bleek het over restanten van een cannabisplantage te gaan. Onderzoek leidde naar twee verdachten: een 30-jarige vrouw uit Lanaken en haar 23-jarige partner uit Dilsen-Stokkem. Bij beide verdachten werd een huiszoeking uitgevoerd.

Geoogst

In het huis in Lanaken werd een recent geoogste plantage en hoeveelheden cannabis gevonden. In de pand in Dilsen-Stokkem werd eveneens een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aangetroffen. Beide personen werden gearresteerd en dinsdag bij de Tongerse onderzoeksrechter voorgeleid. De vrouwelijke verdachte mocht onder voorwaarden terug naar huis; de mannelijke verdachte werd aangehouden en naar de gevangenis van Hasselt gebracht.

Groot probleem

Het parket Limburg benadrukt nog eens dat de productie of teelt van drugs - ook in Limburg - een steeds groter probleem wordt. “De productie heeft gevolgen voor onze veiligheid, onze gezondheid en onze leefomgeving. Drugsproductie is schadelijk voor iedereen. We kunnen dan ook niet hard genoeg benadrukken hoe belangrijk het is en blijft dat de mensen melding maken van verdachte situaties of gedumpt afval. Ruik je een vreemde, chemische geur? Zie je plots veel (nachtelijke) activiteit bij een leegstaand pand? Worden de ramen van een pand plots volledig dichtgemaakt? Bemerk je een achtergelaten bestelwagen, vaak zonder nummerplaat? Laat het de politie weten. Elke melding kan het verschil maken.”(mm)

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.  
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer