Albanese inbrekersbende gevat na inbraken in Beverlo, Kuringen en Zonhoven

De federale gerechtelijke politie heeft vorige week een inbrekersbende gevat, na een inbraak in Beverlo. De politie kon vijf verdachten identificeren: mannen van Albanese afkomst die vanuit het Brusselse opereerden. Drie van hen konden op heterdaad betrapt worden na inbraken in Zonhoven en Kuringen. 

De federale gerechtelijke politie in Limburg rekende op donderdagavond 7 december vijf Albanese leden van de inbrekersbende in. De politie had hen kunnen identificeren na een inbraak in Beverlo (Beringen). Ze opereerden vanuit het Brusselse. Drie van de verdachten konden gevat worden na nieuwe inbraken in Zonhoven en Kuringen (Hasselt). Ze hadden de buit nog in hun auto.

Tijdens een huiszoeking bij de verdachten werd ook de buit van eerdere inbraken ontdekt en konden nog twee verdachten opgepakt worden. Ze zijn intussen allemaal voor de onderzoeksrechter verschenen en aangehouden. 

Actief in heel België

De speurders kon de bende intussen linken aan een hele reeks inbraken in ons land, onder meer in Evergem, Haaltert, Wevelgem, Aarlen, Bergen, Waver, La Louvière, Luxemburg en Moeskroen. De bende sloeg voornamelijk toe bij valavond en had het gemunt op geld en juwelen, elektronica en dure handtassen.

Afgelopen maandag werd nog een zesde verdachte opgepakt, hij zou de auto's hebben geregeld waarmee de inbraken werden gepleegd. Hij moet vandaag nog voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Meest gelezen