PSG moet nog zwaar aan de bak.

PSG kan er zomaar uitliggen: alles wat u moet weten over de spannendste ontknoping in de Champions League-groepsfase

Op de laatste speeldag van de Champions League-groepsfase is er in één groep nog van alles mogelijk. Paris Saint-Germain speelt met het mes op de keel op het veld van leider Dortmund, want ook Newcastle en AC Milan doen nog volop mee om te overwinteren. Alles u moet weten over de ongetwijfeld razend spannende ontknoping in groep F.

Jonas Withouck

PSG gaat door als groepswinnaar…

Als het wint van Dortmund. De Franse en de Duitse topclub komen dan elk op tien punten, maar PSG haalt het dan op basis van onderlinge resultaten: de heenmatch PSG-Dortmund eindigde al op 2-0. Groepswinst is dus nog mogelijk voor PSG, maar het kan ook nog helemaal de verkeerde kant opgaan. Dortmund heeft genoeg aan een gelijkspel om de groepswinst te pakken.

PSG gaat door als tweede…

Als het gelijk speelt tegen Dortmund en Newcastle niet wint van Milan. Of als de wedstrijd tussen Newcastle en Milan op een gelijkspel eindigt.

PSG eindigt derde en moet naar de Europa League…

Als het zelf niet wint van Dortmund en Newcastle wint van AC Milan. Of als het verliest van Dortmund en AC Milan wint van Newcastle. De Engelsen en de Italianen maken dus nog allebei kans op de tweede plaats, maar ze moeten dan wel zelf winnen. Voor Newcastle mag PSG dan wel hoogstens gelijkspelen, voor Milan moet PSG verliezen.

De tussenstand in groep F voor aanvang van de laatste speeldag.© uefa.com

Voor PSG zou uitschakeling in de Champions League een drama zijn. Het is al jaren de voornaamste doelstelling van de Franse topclub om de Champions League te winnen, iets wat nog geen enkele keer gebeurde in de clubgeschiedenis. Afgelopen zomer gooide het clubbestuur het over een andere boeg door sterren als Lionel Messi en Neymar te laten gaan en Luis Enrique (ex-Barcelona) aan te stellen als coach. Het voetbal dat PSG dit seizoen brengt is bij momenten al veel belovend, maar qua resultaten kan het dus nog een pak beter.

Luis Enrique: “We gaan deze match winnen”

© EPA-EFE

PSG-coach Luis Enrique heeft er alvast alle vertrouwen in dat zijn ploeg zich woensdag gewoon gaat plaatsen voor de knock-outfase. “Ik probeer altijd naar het positieve te kijken”, aldus de Spanjaard op zijn persconferentie daags voor de cruciale match. “En het positieve is dat we ondanks de moeilijke groep waarin we zijn beland nog alles in eigen handen hebben. We zijn in staat om deze wedstrijd te winnen en we gaan die ook winnen.”

Enrique kan woensdagavond weer rekenen op ervaren rot Marquinhos en toptalent Warren Zaïre-Emery, maar Ousmane Dembélé is out. “We hebben meerdere opties om hem te vervangen”, zegt Enrique. Spits Gonçalo Ramos is onzeker, hij kampt met een griepje.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer