© BELGA

“Ik was nooit de beste in wiskunde dus we gaan vooral naar onszelf kijken”: Union-trainer Alexander Blessin vol vertrouwen voor clash met Liverpool

Alles is nog mogelijk voor Union. De Brusselaars hebben nog een waterkans om door te stoten in de Europa League, maar kunnen evengoed nog met lege handen achterblijven in Europa. Alexander Blessin kijkt alleszins vol vertrouwen naar de clash tegen Liverpool: “Ik geloof dat Liverpool misschien 10% minder concentratie zal hebben omdat zij al zeker zijn van groepswinst en omdat ze Manchester United treffen dit weekend.”

Valerie Van Avermaet

Als Union wil doorstoten in de Europa League moet het stunten tegen Liverpool en moet Toulouse verliezen tegen LASK Linz. En zelfs dan zijn de Brusselaars nog niet zeker en zal het doelsaldo een rol spelen. Een halve mission impossible dus. “Maar er is altijd hoop. We geloven in onszelf en hebben veel vertrouwen”, is Blessin overtuigd. “We willen winnen. Of we nu tegen Liverpool spelen of tegen een ander team, dat maakt geen verschil. Als we niet winnen, hebben we het niet meer in eigen handen. Ik ken de scenario’s, maar we kijken naar onszelf. Ik ben nooit de beste geweest in wiskunde. (lacht) Ik denk dat ik morgen aan de zijlijn gewoon zoals altijd actief ga coachen, zonder te kijken naar wat er in de wedstrijd tussen Linz en Toulouse gebeurt. Wat mijn assistenten op de bank doen, is hun zaak.”

Liverpool irriteren

“Mijn glas is altijd halfvol”, ging Blessin voort. “We kunnen niet spreken over een mogelijk b-team van Liverpool, want dan zou hun spelers oneer aandoen. Maar ik denk dat we een goede kans hebben om punten te pakken, al zullen we uiteraard een goede dag nodig hebben. We moeten moed tonen. Als je dat niet doet, dan verlies je al op voorhand. Liverpool is een grote club, met grote spelers. Wie er ook start bij hen, ze zullen ons tot fouten dwingen. Dan gaat het erom hoe we daarop reageren. Dat zal de sleutel zijn. We moeten hen irriteren, onder hun huid kruipen. Ze moeten denken: verdorie, dat zal hier moeilijk worden. Laten we al aan de belangrijke wedstrijd van dit weekend tegen Manchester United denken. Ik geloof dat ze 10% minder geconcentreerd zullen zijn omdat ze al zeker zijn van groepswinst en omdat ze zo’n belangrijke clash hebben dit weekend.”

Noah Sadiki staat in de basis tegen Liverpool.© BELGA

Blessin kan voor de clash tegen Liverpool trouwens rekenen op een volledig fitte kern, al zal hij geen beroep kunnen doen op de geschorste Charles Vanhoutte. “Sadiki zal dus spelen. Charles is een van de leiders van ons team en dus superbelangrijk, maar ik geloof in Noah. Hij heeft al goede wedstrijden voor ons gespeeld”, verklapte hij zo al een deel van zijn opstelling.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer