Zware kop-staartaanrijding zorgt voor lange file: geen zwaargewonden

Op de E313 in Herentals stonden weggebruikers woensdagnamiddag tot meer dan anderhalf uur in de file richting Antwerpen. Tussen Herentals-Industrie en Herentals-West waren even voor 13u drie vrachtwagens betrokken in een kop-staartaanrijding.

mph

Een vrachtwagen geladen met een container was allereerst achteraan ingereden op een autotransport. Die vrachtwagen was gelukkig niet geladen en de bovenste laadklep stond omlaag. De cabine van de aanrijdende vrachtwagen kantelde helemaal over de aanhangwagen van het autotransport.

De bestuurder had zijn engelbewaarder aan boord kon zo goed als ongedeerd uit zijn cabine klauteren. Door de klap van de aanrijding werd het autotransport tegen zijn voorligger, een twee containertransport geduwd. Deze combinatie trekker-oplegger liep eveneens schade op. Ook deze bestuurders kwamen er met de schrik vanaf. Later werd toch één betrokkene voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Na het ongeval kon het verkeer nog passeren langs de linkerrijstrook. Toch groeide file al snel aan. Zeker toen de snelweg een tijdje helemaal werd afgesloten om een colonne takelwagens toe te laten vanuit de tegenovergestelde richting naar de plaats van het ongeval te rijden.

Er kwam een zware kraan aan te pas om vooreerst de container van de zwaar gehavende vrachtwagen op te tillen. Zo werd het mogelijk om het autotransport een stuk vooruit te laten rijden. Alle vrachtwagens moesten getakeld worden. De bergingswerken namen meerdere uren in beslag.

Bovendien hadden de vrachtwagens flink wat olie en brandstof verloren. De brandweer kwam ter plaatse om de gelekte vloeistoffen af te dammen en de rijbaan schoon te spuiten. 

Door het ongeval is de rechterrijstrook momenteel versperd. De vertragingen lopen op tot een uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners