Na varkenspoot als ‘geschenk aan moslims’: politie maant moskeeën aan klacht in te dienen bij verdere dreiging

Eerder deze week werd een varkensbot achtergelaten aan een MIVB-bushokje. Burgemeester Ridouane Chahid wil daarop de veiligheid bij moskeeën verhogen.© X.com/Raets

Evere -

De politiezone Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) heeft de vertegenwoordigers van de gebedshuizen aangemaand een klacht in te dienen bij bedreigingen. Dat gebeurde nadat in een MIVB-bushokje in de wijk Paduwa begin deze week een varkensbot werd achtergelaten met de melding ‘geschenk aan de moslims’.

Amaury Michaux

De burgemeester van Evere, Ridouane Chahid (PS), riep dinsdag op om de veiligheid in de buurt van gebedshuizen, met name moskeeën, te versterken na bedreigingen tegen de moslimbevolking. Het achterlaten van een varkensbot in een MIVB-bushokje in de wijk Paduwa, in het centrum van de gemeente, met de melding ‘geschenk aan de moslims’ eerder deze week was de aanleiding daarvoor.

LEES OOK. Burgemeester vraagt versterkte veiligheid nabij gebedshuizen

Volgens de politiezone Noord waren er sinds de terreurdaad van oktober in het centrum van Brussel en de daaropvolgende verhoging van het terreurniveau naar niveau 3 al meer politiepatrouilles. “Voor alle soft targets waar samenscholingen kunnen plaatsvinden zijn er al extra patrouilles sinds de terreurdreiging is verhoogd”, vertelt Audrey Dereymaeker van de politiezone Noord. “Ook na dit incident met het varkensbot zullen die patrouilles verdergezet worden, en dat bij alle gebedsplaatsen. Daarnaast hebben we ook contact genomen met de vertegenwoordigers van de moskeeën. Wij hebben hen gevraagd iedere melding van intimidatie of dreiging bij ons te melden en een klacht in te dienen.”

Dereymaeker laat ook weten dat het incident met het varkensbot om een geïsoleerd geval gaat. “Er zijn in de periode daarvoor en daarna geen andere incidenten gemeld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen