Volgens een rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (IDEWE-KU Leuven) zit het aantal coronabesmettingen in stijgende lijn.
Volledig scherm
Volgens een rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (IDEWE-KU Leuven) zit het aantal coronabesmettingen in stijgende lijn. © Getty Images / ID /Emy Elleboog

Aantal coronabesmettingen blijft laag, maar zit wel in stijgende lijn

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft op een laag niveau, maar zit wel in stijgende lijn. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (IDEWE-KU Leuven). “De aanleiding voor de nieuwe analyse was het feit dat we meer en meer verhalen hoorden van mensen die besmet raakten, ook op het werk”, klinkt het.

  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. “In de operatiezaal staat een kast met kleppen in verschillende maten”: hoe ontstaat een hartklepaandoening en moet je altijd onder het mes?
    PREMIUM

    “In de operatie­zaal staat een kast met kleppen in verschil­len­de maten”: hoe ontstaat een hart­klepaan­doe­ning en moet je altijd onder het mes?

    Heb je last van hartkloppingen, pijn op de borst of gezwollen enkels? Mogelijk is een aandoening aan je hartklep de boosdoener. Wat kan een slecht werkende hartklep veroorzaken? Is een operatie altijd nodig? En kan je zelf iets doen om schade te voorkomen? Hartchirurg prof. dr. Bart Meuris (UZ Leuven): “Bij een biologische hartklep heb je meer vrijheid, maar die is minder duurzaam.”