Ongeval én een gat in de weg: zware avondspits op Antwerpse Ring

Antwerpen -

Op de Antwerpse Ring richting Nederland is het woensdagavond lang aanschuiven door een ongeval en een noodherstelling aan het wegdek. Beide incidenten zijn intussen afgehandeld, toch veroorzaken ze zwaar fileleed.

nelo

Het verkeersongeval gebeurde kort na 14 uur ter hoogte van Borgerhout. “Het ging om een botsing tussen een vrachtwagen en drie personenwagens”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “Door het incident waren een uur lang drie rijstroken afgesloten richting Nederland.”

Gat in wegdek

Een honderdtal meter verderop vond nog een noodherstelling plaats, uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer. “Het gaat daarbij om een gat in het wegdek. Voor deze herstelling waren twee rijstroken afgesloten. De werken staan compleet los van het ongeval. Eerder woensdagmiddag werd nog een andere put in het wegdek gevuld ter hoogte van Antwerpen-Noord”, aldus Bruyninckx.

Beide zaken zijn intussen afgehandeld, de volledige rijbaan richting Nederland is vrijgemaakt. Toch zorgen de twee incidenten voor een stevige avondspits. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt bestuurders die van Gent naar Hasselt moeten aan om via Brussel te rijden en de Antwerpse Ring te vermijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen