Anja Vanderhaegen. / 20230630 Willem bouwde oude schoolbus om tot camper voor vakantie met het gezin
Volledig scherm
PREMIUM
Anja Vanderhaegen. / 20230630 Willem bouwde oude schoolbus om tot camper voor vakantie met het gezin © RV / Steven Richardson

Buschauffeur (75) krijgt nieuwe kans na klachten over schoolvervoer: “Hebben de regels nog eens overlopen”

De 75-jarige buschauffeur die een resem klachten kreeg nadat hij door het rode licht reed, en twee kinderen met een mentale beperking had afgezet zonder dat de ouders thuis waren, krijgt een nieuwe kans. De Lijn ging maandag in gesprek met de man, die aangaf de duidelijke lijnen te zullen volgen. “Ik hoop dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt", zegt Anja Vanderhaegen, de mama die de klacht neerlegde.

  1. Ooit zelf gevlucht voor de taliban, nu biedt Khatera (29) ‘verboden onderwijs’ aan Afghaanse meisjes: “Ze moeten niet vrezen dat er plots op hun deur wordt geklopt”
    PREMIUM

    Ooit zelf gevlucht voor de taliban, nu biedt Khatera (29) ‘verboden onderwijs’ aan Afghaanse meisjes: “Ze moeten niet vrezen dat er plots op hun deur wordt geklopt”

    Onder het talibanregime mogen vrouwen geen middelbaar en hoger onderwijs meer volgen in Afghanistan. Maar velen van hen willen hun opleiding afmaken of beginnen met studeren. Dankzij de Antwerpse Khatera Shamal - zelf ooit met haar gezin weggevlucht van de taliban - kúnnen ze dat ook. Vanachter hun laptop, binnen gesloten muren, via een online cursus Engels, gegeven vanuit Universiteit Antwerpen. Het project kan op steun rekenen van minister voor Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). “Het is een misvatting dat alle Afghaanse mannen zomaar volgen in de extreme regels. Integendeel, zij zijn helemaal mee en steunen hun vrouw met de cursus.”
    Sint-Truiden
  2. Verleng de levensduur van je e-bike: dit betaal je voor een nieuwe transmissie en een onderhoud
    HLN Shop

    Verleng de levensduur van je e-bike: dit betaal je voor een nieuwe transmis­sie en een onderhoud

    Een elektrische fiets vergt vaak een flinke investering. Aan het einde van de rit kom je echter wel eens goedkoper uit met een wat duurder model, aangezien je daar langer profijt van hebt. Door slim te kopen, vermijd je bovendien extra kosten voor onderhoud en herstellingen. Hoeveel kilometer kan je doorgaans afleggen met een e-bike? Wanneer dringt een onderhoudsbeurt zich op? En welke kostprijs moet je daarvoor incalculeren? HLN Shop fietst door de antwoorden.