Na 20 dagen geen cross drie keer tegen de ‘Grote Drie’: comeback en kerstprogramma Thibau Nys bekend

Sven Nys heeft via X, het voormalige Twitter, het programma van crossende zoon Thibau Nys bekendgemaakt. De renner van Lidl-Trek hervat op 23 december in Antwerpen.

Vincent Van Genechten

Daardoor zal de 21-jarige Nys twintig dagen geen cross gereden hebben. Begin deze maand liepen zijn batterijen leeg tijdens de Wereldbekermanche van Flamanville, waar Nys pas 19de werd. “Het zou wel eens een tijdje kunnen duren alvorens die weer opgeladen zijn. Ik denk niet dat dit iets is dat ik op één of twee weken kan oplossen”, klonk het toen. Ook trainer Paul Van den Bosch beaamde de nood aan het indrukken van de pauzeknop bij Nys.

Die deed al niet mee in de voorbije wedstrijden van Essen en Val di Sole. Ook Herentals, Namen en Mol slaat Nys over om op 23 december zijn comeback te maken tijdens de Wereldbekermanche van Antwerpen. Dan kijkt hij meteen de ‘Grote Drie’ (Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock) in de ogen. Drie dagen later hetzelfde verhaal in Gavere en de X2O-cross in Diegem op 4 januari. Tussendoor is er nog Diegem en Baal, en op 6 januari Gullegem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Programma Nys:

23 december: Antwerpen (Wereldbeker)

26 december: Gavere (Wereldbeker)

28 december: Diegem

1 januari: Baal (X2O)

4 januari: Koksijde (X2O)

6 januari: Gullegem

“Van Aert, Van der Poel en Pidcock doen me de lat verleggen”, zei Nys zelf aan Het Laatste Nieuws op stage in Spanje. “Het wordt eerder vechten voor een podium- of topvijfplaats. Winnen? Wie weet. Maar ik zie het er niet direct van komen. Ik ben wel benieuwd om te weten wat ik waard ben tegen Wout, Mathieu en Tom, maar het is niet dat ik er constant mee bezig ben. Omdat ik niet het gevoel heb dat ik hen het vuur aan de schenen ga kunnen leggen. Zolang ik mezelf maar opnieuw op de rails krijg, in de juiste flow geraak, power in de benen voel en mijn ding kan doen.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer