© BELGA

Babypanda P. zien in Pairi Daiza kan voortaan enkel “op afspraak”

Panda P. mag dan nog maar een baby zijn, toch heeft Pairi Daiza speciaal voor hem het ticketsysteem aangepast. Bezoekers kunnen niet meer naar de panda’s gaan kijken wanneer ze willen, maar krijgen een “afspraak” met de panda’s. Op die manier wil het dierenpark lange rijen vermijden.

mab

Afgelopen weekend was het op de koppen lopen in Pairi Daiza. Niet alleen door het goede weer, maar omdat iedereen sinds vorige donderdag kan gaan kijken naar babypanda P. en mama Hao Hao.

En dat is ook te merken aan de lange rijen voor de panda-grot. “Alles verloopt vlot wanneer de mama naar het publiek gedraaid is”, zegt woordvoerster Aleksandra Vidanovski in de kranten van SudPresse. “Maar er ontstonden lange wachtrijen van zo gauw ze zich met haar rug naar het publiek draaide.”

Om dergelijke toestanden te vermijden heeft het park beslist om in te grijpen. Wie nu een ticket koopt, krijgt aan de kassa een tijdspanne waarin hij of zij naar de panda’s mag gaan kijken. Dat betekent dat er nooit te lange wachtrijen zullen staan, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je de panda’s niet goed te zien krijgt.

Het is niet de eerste keer dat het park deze maatregel invoert. Kort nadat de panda’s in ons land zijn gearriveerd, werd al een gelijkaardig systeem ingevoerd.

Bovendien is het al enkele weken niet meer mogelijk om een “open ticket” te kopen via het internet. Met zo’n ticket kon je naar het park gaan wanneer je wilde. De meeste mensen gingen uiteraard als het goed weer was, waardoor het soms bijzonder druk was in Pairi Daiza. Maar sinds kort moet je dus op voorhand beslissen op welke dag je naar het park komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer