© REUTERS

Topland Spanje kiest voor Zuid-Duitse Donaueschingen als uitvalsbasis tijdens EK voetbal

Spanje slaat volgende zomer tijdens het EK zijn tenten op in het Zuid-Duitse Donaueschingen, vlakbij de grens met Zwitserland, zo maakte de Spaanse voetbalfederatie RFEF woensdag bekend.

Bron: BELGA

La Roja zal er verblijven in het vijfsterrenhotel Öschberghof, dat bekend is in voetbalmiddens en eerder onder meer al FC Barcelona en Liverpool mocht ontvangen.

De drievoudige Europese kampioen en wereldkampioen van 2010 opent zijn toernooi op 15 juni in Berlijn tegen Kroatië. In deze Groep des Doods is Italië op 20 juni in Gelsenkirchen de eerstvolgende tegenstander. De groepsfase wordt op 24 juni in Düsseldorf afgesloten tegen Albanië. De keuze voor Donaueschingen is dus opvallend te noemen, want hierdoor zullen de Spanjaarden tijdens het toernooi heel wat moeten reizen.

De Rode Duivels spelen hun groepswedstrijden op het EK achtereenvolgens in Frankfurt (tegen Slovakije op maandag 17 juni), Keulen (tegen Roemenië op zaterdag 22 juni) en Stuttgart (tegen de winnaar van play-off B op woensdag 26 juni). De Belgische bond heeft de knoop nog niet doorgehakt wat betreft de keuze voor een uitvalsbasis.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer