Sea Life Blankenberge laat elfde zeehondje vrij

Opnieuw liet Sea Life Blankenberge een zeehondje vrij: Milou zwom woensdag terug naar de vrijheid. Het dier was amper vijf weken oud toen het met een open botbreuk werd gevonden. “Met elf vrijlatingen kunnen we over een succesvol 2023 spreken”, aldus Delphine Dobbels.

Junior Verbeeke
Bron: BELGA

LEES OOK. Sea Life laat twee zeehondenpups bijna 48 kilo aansterken en terugkeren naar de zee: “Onze aanpak werpt vruchten af”

Milou is een vrouwelijke zeehond die gevonden werd in Oostende op 2 september. En ze was er erg aan toe. Het dier was ongeveer vijf weken oud en spoelde aan met een open botbreuk. Daardoor was haar rechtse flipper geïnfecteerd en extreem opgezwollen.

38 kg zwaar

Daarnaast had Milou ook wat andere wondjes aan haar achterste zwemvliezen. “Door de open breuk werd er chirurgisch een stukje bot verwijderd”, aldus hoofdverzorger Jonathan Meul. “Die wonde is vrij snel en mooi dichtgegroeid. Milou is nu ongeveer 4 à 5 maanden oud en weegt inmiddels ook al 38 kg.”

Voor Sea Life was dit inmiddels het elfde zeehondje dat in 2023 helemaal kon herstellen in het opvangcentrum. “Met elf vrijlatingen mogen we zeker spreken over een succesvol jaar”, zegt marketing manager Delphine Dobbels. “We zijn heel trots op onze geslaagde missies en kijken uit naar wat 2024 brengt.”

Voor de veiligheid

Stilzitten zal er voor de verzorgers alvast niet inzitten. “Met de winter voor de boeg, start het pupseizoen voor de grijze zeehonden”, weet Dobbels. “Als men een zeehond of pup ziet op het strand, is het belangrijk om afstand te nemen en honden aan de leiband te houden. Dat om de zeehond in kwestie rust te garanderen. Maar ook voor de eigen veiligheid, want zeehonden zijn roofdieren en zullen aanvallen als ze zich bedreigd voelen.”

LEES OOK. Sea Life laat twee zeehondenpups bijna 48 kilo aansterken en terugkeren naar de zee: “Onze aanpak werpt vruchten af”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER