Tom Cruise is verliefd, maar hij past maar beter op: Elsina Khayrova is allesbehalve onbesproken

Tom Cruise (61) lijkt opnieuw de liefde van zijn leven te hebben gevonden. De gelukkige is de 36-jarige Elsina Khayrova, dochter van een Russisch gewezen parlementslid en ex-vrouw van een oligarch. Toch kijkt Cruise best wat uit zijn doppen, want ze is niet helemaal zuiver op de graat, zo blijkt.

Thierry Goeman

Sinds zijn spraakmakende scheiding van Katie Holmes in 2012, met wie hij zes jaar getrouwd was, lekte er nog maar weinig uit over het liefdesleven van de Amerikaanse steracteur. Maar waar hij als jachtpiloot in de film Top Gun de ene na de andere Russische vijand uit de lucht schoot, heeft hij in zijn privéleven zijn hart verloren aan een Russin. Al heeft Elsina Khayrova, met wie hij op een exclusief feestje in Londen werd gespot, intussen wel het Britse staatsburgerschap verworven.

“Ze waren onafscheidelijk, die twee”, vertelde een gast die op het evenement aanwezig was aan The Daily Mail. “Ze was gekleed in een strapless zwarte jurk met een diamanten strik en poseerde voor de foto met Avramenko Aliena, een voormalige Miss Europe-deelnemer. Maar niet met Tom Cruise.”

LEES OOK. “Margot Robbie eist dubbel zoveel geld voor vervolg op Barbie”

(Lees verder onder de foto)

Elsina Khayrova© FB

Volgens dezelfde gast moest de diskjockey in het Russisch – omdat een groot aantal gasten Russen waren – afroepen dat Cruise absoluut niet wilde dat er foto’s van hem en Khayrova werden gemaakt. Hoewel ze zelf hun verloving nog niet hebben toegegeven, twijfelt niemand er nog aan.

Afgelopen zomer deden nochtans verhalen de ronde dat Tom Cruise een relatie zou hebben met ex-vriendin en Modern Family-ster Sofia Vergara. Ook wakkerde hij de geruchten aan dat er iets romantisch gaande was met zangeres Shakira, nadat hij volgens een bron op de Formule 1 Grand Prix in Miami een tijd met haar spendeerde in een privésuite.

(Lees verder onder de foto)

Tom Cruise met Shakira op GP Formule 1 van Miami, in mei van dit jaar.© AFP

Maar dat waren dus eerder losse flodders voor de gewezen pleitbezorger van de Scientologykerk. Al was het in het geval van Shakira zij zelf die hem de bons gaf.

Ex-man bestolen

Elsina Khayrova, aan wie hij nu gekoppeld wordt, is een voormalig model en woont in Londen. Ze is de dochter van Rinat Khayrov, ex-parlementslid van de regeringspartij van Poetin en voormalig minister van Financiën in de Russische republiek Tatarstan.

Zelf was eerder getrouwd met diamanthandelaar Dmitry Tsetkov, met wie ze een vastgoedportefeuille ter waarde van tientallen miljoenen dollars beheerde met huizen in onder meer Dubai en op Cyprus. Maar hun fortuin bestond ook uit peperdure wagens en kunst.

LEES OOK. 10 weken werk, amper 3 seconden in beeld: dankzij Sergej wordt blockbuster ‘Mission: Impossible 7’ ook een klein beetje Antwerps

Hoewel ze misschien niet zo gewend is aan de schijnwerpers als Cruise’ vroegere partners Nicole Kidman en Katie Holmes, is het toch niet de eerste keer dat Khayrova krantenkoppen haalt. Al was dat bij vorige gelegenheden niet met iets waar ze fier moet op zijn. Ze zou haar ex-man, van wie ze bij hun scheiding een fortuin kreeg, hebben bestolen.

Khayrova, moeder van twee kinderen met haar ex-man, zou bij haar echtscheiding geprobeerd hebben om haar handdtassencollectie, 150 exclusieve stuks ter waarde van ongeveer een miljoen euro die ze van hem kreeg, te stelen. Nadien zou ze ook nog met diamanten aan de haal gegaan zijn.

Het paar had sieraden in een kluis bij warenhuis Harrods. De sleutel was in handen van ex-man. Maar Khayrova zou, toen ze de beslissing had genomen om het echtelijk dak te verlaten, het personeel van de winkel ervan overtuigd hebben dat de sleutels verloren waren, zodat ze de kluis voor haar openden en ze met een volle tas vertrok.

Mislukt koffiebedrijf

Khayrova had zelf nooit gewerkt, maar probeerde na haar scheiding een koffiebedrijf op te zetten, wat mislukte. De schulden die ze maakte betaalde ze pas na tussenkomst van de rechtbank af. Dat was ook het geval voor een factuur van 117.000 euro van een tuinaannemer die een fontein plaatste aan haar villa in Surrey, gelegen op een landgoed en voorzien van 10 slaapkamers, 15 badkamers en 2 liften.

Ze moest intussen ook voor de rechter verschijnen omdat ze geprobeerd had aandelen van haar ex-man onder de prijs te verkopen. En ze verkocht ook vertrouwelijke informatie over zijn diamanthandel door. Alles voor het geld, dus.

Tom Cruise is dus gewaarschuwd dat zijn vriendin behoorlijk rancuneus is en bereid is ver te gaan om haar luxe levensstijl te kunnen blijven bekostigen zonder daar zelf al te veel voor te moeten doen. Cruise is misschien nog net niet zo rijk als haar ex-man, maar met een vermogen van 600 miljoen euro volgens Celebrity Net Worth zullen ze niets tekortkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER