© BELGA

Belgian Cats Kyara Linskens (Montpellier) en Billie Massey (Madrid) onderuit in heenmatch 1/16e finales EuroCup

Belgian Cats Billie Massey en Kyara Linskens hebben woensdagavond met hun respectievelijke clubs Madrid Estudiantes en Montpellier een slechte zaak gedaan in de zestiende finales van de FIBA EuroCup voor vrouwenteams. Beide speelsters leden met hun ploeg een nederlaag in de heenwedstrijd en moeten in de terugwedstrijd volop aan de bak om hun plekje bij de laatste zestien veilig te stellen.

Bron: BELGA

Massey en het Spaanse Madrid Estudiantes leden hun eerste nederlaag van het toernooi. Estudiantes bleef ongeslagen in de groepsfase, maar moest zich tegen het Turkse Bellona Kayseri met 81-55 gewonnen geven. Massey speelde 23 minuten en lukte daarin 10 punten en 4 rebounds. De terugwedstrijd is gepland op donderdag 21 december.

Kyara Linskens was in 34 minuten goed voor een double-double (15 punten, 10 rebounds) bij Montpellier, maar ging met haar club ten onder tegen het Tsjechische Brno. De wedstrijd eindigde op 71-63. Over een week kijken beide ploegen elkaar opnieuw in de ogen.

Castors Braine loopt tegen stevige nederlaag aan

Castors Braine heeft woensdagavond in eigen huis de heenwedstrijd van de zestiende finales in de FIBA EuroCup in het vrouwenbasket met 62-84 verloren van het Spaanse Cadi la Seu van speelster Elise Ramette.

Zij was goed voor zeven punten, drie rebounds en twee assists in negentien minuten voor de bezoekers. Bij Castors klokte Jessica Lindstrom af op twaalf punten en negen rebounds.

De terugwedstrijd wordt volgende week woensdag in Catalonië afgewerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer