Marjorie Heuls.© BELGA

Omstreden ex-trainster van Nina Derwael gaat aan de slag bij de Franstalige turnfederatie: “Zij maken hun eigen keuzes”

Marjorie Heuls heeft opnieuw onderdak gevonden. De Française – die Nina Derwael naar een olympische titel coachte en in oktober op straat werd bezig bij de Vlaamse Gymfed – gaat tijdelijk aan de slag bij de Franstalige turnfederatie (FFG).

Vincent Van Genechten

“We zijn op de hoogte gebracht door de FFG dat Marjorie als consultant zal fungeren”, aldus Ruben Neyens, manager van Gymfed. “Dat zal in een beperkt volume zijn, waarbij ze geen training zal geven en geen actieve rol in de zaal zal spelen. De focus zal op talentidentificatie liggen. Sport is een regionale bevoegdheid, de FFG maakt dus haar eigen keuzes. Wij hebben het hoofdstuk en de samenwerking met de coaches afgesloten. We wensen de FFG en Marjorie succes in deze samenwerking.”

Gymnastiekfederatie Vlaanderen zette eind oktober de samenwerking met Heuls en haar echtgenoot Yves Kieffer met onmiddellijke ingang stop. Gymfed nam de beslissing na een evaluatie van het tegenvallende WK in Antwerpen, waar de Belgische turnmeisjes naast een teamticket voor Parijs grepen en ook individueel geen potten konden breken. De twee topcoaches die Derwael naar haar olympisch goud en wereldtitels hadden geleid, stonden plots op straat, negen maanden voor het einde van hun contract en de Spelen van Parijs. In 2020 kwam het koppel al eens in opspraak wegens grensoverschrijdende coachmethodes.

Ulla Koch.© BELGA

Intussen stelde Gymfed Ulla Koch aan als interim-coach die de Belgische turnmeisjes onder haar hoede heeft genomen. De Duitse heeft een halfjaar om toch nog individuele gymnasten voor de Olympische Spelen te kwalificeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer