REACTIES. Arthur Vermeeren: “Met een transfer ben ik op dit moment niet bezig”, Vincent Janssen: “Dit is voor de geschiedenisboeken”

“Ik denk dat we het graag op de moeilijke manier doen.” Arthur Vermeeren kon wel lachen met de dolle slotfase waardoor Antwerp tegen Barcelona stuntte in de Champions League. De nog maar 18-jarige middenvelder, die de 1-0 maakte, werd uitgeroepen tot Man van de Match.

Wim Conings Vincent Van Genechten en Ludo Vandewalle

“Dit voelt heel goed, maar ik denk dat ik toch een pak blijer ben met de overwinning tegen Barcelona”, vertelde Arthur Vermeeren na de match voor de camera’s van VTM. “Ik weet nog niet waar ik mijn trofee als Man van de Match ga zetten, maar ik ga hem een mooi plaatsje geven. Voor mij is het belangrijkste dat ik mijn familie trots kan maken. Ik hoop dat ik dat vandaag gedaan heb.”

Deze keer kon Antwerp dus wel een voorsprong vasthouden in een thuismatch in de Champions League. “Wat het verschil was? Ik denk dat we als ploeg nu vooral meer samengebleven zijn en minder foutjes gemaakt hebben. We hebben wat slimmer gespeeld en hebben vooral op de counter geloerd. Daardoor hebben we gewonnen”, wist Vermeeren.

Al kwam daar wel een dolle slotfase bij kijken. “Ik denk dat we het graag op de moeilijke manier doen”, lachte Vermeeren, die deze keer uitblonk als nummer tien in een middenveld met Mandela Keita en Alhassan Yusuf. “Het hangt een beetje van wedstrijd tot wedstrijd en de spelers rondom me af, maar vandaag ging het wel goed.”

Vermeeren ging ook nog kort even in op zijn toekomst. Door zijn goal is hij de jongste Belgische doelpuntenmaker ooit in de Champions League - en eerder had hij ook al twee assists op zijn naam in deze campagne. Als een 18-jarige zoiets doet, gaat dat Europa rond. “Maar met een transfer ben ik op dit moment niet bezig. Zolang er niks gebeurt, ben ik volledig bij Antwerp”, maakte de middenvelder duidelijk waar hij met zijn hoofd zit.

© Isosport

Janssen: “Dit is eentje voor de boeken”

Vincent Janssen scoorde voor de eerste keer in de Champions League en dat tegen het grote FC Barcelona, dat na een dol slot verslagen werd met 3-2. “Een geweldig gevoel”, aldus de Nederlandse goalgetter na afloop. “Dit is een boost voor het team om zo’n overwinning te boeken. Dat betekent wel iets. We zijn er blijven voor gaan, wat ons wel typeert. Die 2-2 valt in het slot, maar toch zijn we doorgegaan en dan valt die winning goal meteen erna. Dit is fantastisch voor iedereen die Antwerp lief is. Deze zege is er eentje voor de boeken.”

Xavi: “Wij waren slecht maar Antwerp was heel goed”

Barça-trainer Xavi zat uiteraard niet erg blij op de persconferentie. “We hebben slecht gespeeld”, zei Xavi. “Individuele spelers bleven onder hun niveau. Dit was niet nodig. We zijn nu voor het eerst in drie jaar nog eens groepswinnaar, we gaan naar de achtste finale maar het gevoel is niet goed. Deze zege doet wel minder pijn dan die van zondag tegen Girona. Toen verloren we drie punten, vandaag ook maar we zijn groepswinnaar. Zaterdag moeten we ons tegen Valencia herpakken. Winnen en we draaien dat negatieve gevoel om.”

Xavi kreeg aardig wat vragen te verwerken.© Isosport

Hij had lof voor Antwerp. “Ze hebben ons qua agressiviteit en intensiteit afgetroefd. Ze hebben het ons moeilijk gemaakt. Janssen was zeer sterk en maakte goed gebruik van zijn flankspelers. Vermeeren in het middenveld bezorgde ons veel problemen. Wij waren onder ons niveau maar Antwerp was heel goed.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer