Verrassing in Leopoldsburg: Wouter Beke geen kandidaat-burgemeester

Wouter Beke zet een stap terug in Leopoldsburg ten gunste van Europa.© luc daelemans

Wouter Beke, vandaag burgemeester van Leopoldsburg, staat de eerste plaats bij CD&V af aan schepen Kauffmann. Hij wil zich op de campagne voor het Europees Parlement concentreren.

In Leopoldsburg staat niet burgemeester en oud-minister Wouter Beke op de eerste plaats op de PRO-CD&V-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het is schepen Marleen Kauffmann die die plek krijgt en dus als kandidaat-burgemeester naar voor geschoven wordt.

Beke is al sinds 2013 burgemeester in Leopoldsburg. “Dit is geen afscheid. Ik wil me blijven inzetten voor onze gemeente maar in een andere rol’, zegt hij. “Ik ben gevraagd de Europese lijst voor CD&V te trekken. Dat is moeilijk combineerbaar met het burgemeesterschap van Leopoldsburg.”

Kauffmann was al eerder waarnemend burgemeester tijdens Bekes ministerschap. Ze heeft er al een politieke carrière van bijna 20 jaar in Leopoldsburg opzitten. Ze werd voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid in 2005 en nam later het fractieleiderschap op zich. In 2012 werd ze voor de eerste keer schepen. “Wouter Beke en ik trekken in tandem naar de verkiezingen”, zegt ze.

PRO, de liberale partij waarmee CD&V een gezamenlijke lijst vormt, schuift Danny Bloemen als kopstuk naar voor op de vierde plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen