Ga naar de inhoud

Framewinnende misser breekt gefrustreerde Luca Brecel zuur op in 1/16e finale van Scottisch Open

 do 14 december 2023 00:18
Luca Brecel
Luca Brecel.

Luca Brecel is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de 1/8e finales van de Scottisch Open. De wereldkampioen beleefde een bij momenten frustrerende pot snooker en ging met 2-4 onderuit tegen de Engelsman O'Donnell. Vooral het verlies in frame vier brak de Belg zuur op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goed begonnen, dat wel. Luca Brecel (WS-4) nam met een break van 57 het eerste frame voor zijn rekening tegen de Engelsman Martin O'Donnell. 

 

Maar de nummer 80 van de wereld sloeg terug en hing de bordjes in evenwicht. In frame drie potte de 37-jarige Londenaar een 75 break weg voor een 2-1 voorsprong.

 

In frame vier kreeg Brecel, de Scottish Open-kampioen van 2021, een open kans om opnieuw voor een gelijke stand te zorgen. Die miste hij, waardoor frustraties opborrelden bij de wereldkampioen.

 

O'Donnell, die in de vorige twee onderlinge wedstrijden ook won van Brecel, potte een 70 weg. Opnieuw met de rug tegen de muur herpakte Brecel zich.  In een lang uitgesponnen vijfde frame toonde de Belg zich de beste.

 

In het volgende frame ging Brecel andermaal in de fout en was het O'Donnell die met een 82 break het lot van onze landgenoot bezegelde: 2-4.

 

Julien Leclercq (WS-68) heeft ondertussen ook moeten afhaken. De Luikenaar kon tijdens de eerste vier frames gelijke tred houden. In de twee volgende frames lukte zijn tegenstrever, de Chinees Si Jiahui (WS-28), breaks van 85 en 97 voor een 4-2 overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: