De plaats van de fatale kettingbotsing.
Volledig scherm
De plaats van de fatale kettingbotsing. © Efecto Cocuyo via X

Minstens 16 doden bij kettingbotsing in Venezuela

In Venezuela zijn bij een kettingbotsing woensdag minstens 16 doden gevallen. Een vrachtwagen botste er op auto’s bij de afrit van een snelweg. Dat melden de hulpdiensten.

  1. Iran pakt uit met nieuw type kamikazedrone: “Juweel voor de grondoorlogsvoering”

    Iran pakt uit met nieuw type kamikaze­dro­ne: “Juweel voor de grondoor­logs­voe­ring”

    De Iraanse Revolutionaire Garde heeft zondag een nieuw type kamikazedrone voorgesteld. Volgens Tasnim, een persbureau gelieerd aan de Garde, is het toestel vergelijkbaar met de Zala Lancet, een drone van Russische makelij uit 2020. Iraanse kamikazedrones van de types Shahed worden geregeld ingezet in de oorlog in Oekraïne. Hetzelfde geldt voor de Lancets. Tasnim noemt de nieuwe kamikazedrone “een juweel voor de grondoorlogsvoering”.
  2. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.