Radio2

Nog steeds verkeersproblemen rond Antwerpen: eerst gekantelde vrachtwagen, nu kapotte brugvoeg in Wommelgem

Een gekantelde vrachtwagen heeft de hele dag zware verkeershinder op de Antwerpse ring richting Nederland veroorzaakt. Rond 13 uur was de weg vrij maar nauwelijks een uur later zakten voertuigen door een kapotte brugvoeg op de E313 in Wommelgem.

Het is al de hele dag dikke ellende op de Antwerpse ring en op de aansluitende snelwegen, vooral vanuit het Waasland, Boom en Mechelen.

Vanmorgen heel vroeg kantelde een vrachtwagen op de Antwerpse ring richting Nederland. Het duurde tot 13 uur vanmiddag om de weg vrij te krijgen.

Kort daarna sloot de politie op de E313 in Wommelgem 2 rijstroken af op de brug van de snelweg boven de rotonde van Wommelgem door schade aan een brugvoeg. Daarom blijft de spits rond de Scheldestad erg moeilijk verlopen. Vanuit het Waasland zijn er vertragingen van twee uur.

Op onze verkeerskaart kan je de situatie op de weg op de voet volgen. Je ziet er ook de files en wachttijden op de kleinere wegen. 

Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer vertelt aan de collega's van VRT Radio 2: "Het gaat om een relatief nieuwe voeg die werd geplaatst in september 2021. Een maand later is er een brand geweest op die locatie, en toen merkten we enkel oppervlakkige schade op. Maar nu zien we dat wellicht door de trillingen door het voorbijrijdende verkeer en de toenmalige hitte de voeg toch al deels is losgekomen."

Rond 20 uur begint een tijdelijke herstelling van de voeg. Morgenochtend zouden alle rijstroken weer open moeten zijn. Later volgt een meer grondige reparatie.

Meest gelezen