Spaanse pers ziet Antwerpse stuntzege als een mokerslag: “Slechtste ploeg uit de Champions League legde Barça in puin”

De Nederlaag van FC Barcelona in Antwerpen is hard aangekomen en ontvangen in de Spaanse (sport)kranten. Er was lof voor de inzet van Antwerp, maar er werd ook op gewezen dat Antwerp tot gisteren de enige ploeg in de Champions League was met nul punten.

Michael Van Damme

Marca: “Barcelona werd qua intensiteit overtroffen door en ploeg met minder kwaliteit. Het imago van de ploeg is beschadigd. De mannen van Van Bommel wilden met een goed gevoel afscheid nemen van de Champions League en ze verrasten Barça met een hoog speltempo en een overweldigende druk waardoor de mannen van Xavi van slag waren.”

“De spelers van Van Bommel wisten hoe ze op het einde moesten afzien zonder dat Butez veel werk had. Het is een nederlaag die Barça pijn doet en bevestigt dat er iets mis is. De bouwwerken van Xavi zijn op een zeer slecht moment stilgelegd.”

La Vanguardia: “Dit is de druppel die de emmer doet overlopen: Barça verloor van de slechtste ploeg uit de Champions League, de enige ploeg die in de groepsfase nog geen enkel punt had gepakt. Antwerp kwam in zijn drie thuiswedstrijden op voorsprong, maar alleen Barcelona wist er niet meer overheen te komen. Het doelpunt van Ferran Torres was voor Barcelona het enige schot op doel in de eerste helft. Voor de Barça-verdediging is het verwarrend: is Koundé nu een ploegmakker of doet hij mee met de tegenstander? Ook Oriol Romeu ging meermaals in de fout.”

AS: “Barcelona ligt na deze nederlaag in puin. Het zal tijd kosten om de ramp van Antwerpen te vergeten. In de zone van de waarheid zag je nochtans waarom de troepen van Van Bommel nog geen punten hadden gescoord in deze Champions League. Veel goede wil, maar weinig duidelijke ideeën over hoe ze in het in het laatste derde van het veld moesten afronden. De ploeg van Xavi en Laporta lijkt verdwaald in een labyrint waarin het de uitgang niet vindt. De werken van Xavi storten sneller in dan dat ze opgebouwd raken. In de extra tijd gebeurde dat opnieuw. Barça bleef achter als een ruïne.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

El Pais: “De Blaugrana hebben een extra hoofdstuk toegevoegd aan hun boek van beschamende nederlagen in de Champions League tegen een Antwerp dat zijn vijf voorgaande wedstrijden had verloren tot ze de slaapwandelende ploeg van Xavi tegenkwamen. Oriol Romeu was met zijn paniekaanvallen een extra bondgenoot voor de Antwerpenaren.”

“De onvermoeibare sprints van de Antwerp-spelers stonden in contrast met het onvermogen van Barcelona om tot aan het doel van de tegenstander te raken. De spelers leken wel bang. Barça was geen voetbalploeg, maar een fabriek waarin balverliezen van de lopende band rolden tot vreugde van de Antwerpse fans.”

El Mundo Deportivo: “Barcelona heeft zijn eer en dik stapeltje bankbiljetten kwijtgespeeld in Antwerpen: 2,8 miljoen euro om precies te zijn.

“Barcelona had de groepswinst beet, maar deed dat nadat het zich voor schut had laten zetten. Barcelona heeft een beschamend en onaanvaardbaar optreden gegeven waardoor de groepswinst niet eens gevierd kon worden. 12 op 18 in de meest haalbare groep van de jongste jaren is niet iets om trots op te zijn.”

El Periodico de Catalunya: “De jonge (18-jarige) Arthur Vermeeren maakte op Montjuïc al een goede indruk en moest het cadeautje van Oriol Romeu in de beginfase van de wedstrijd maar uitpakken. Zelfs de 1-0 schudde Barça niet wakker. De eerste helft was een groteske vertoning, al bereikte het de pauze op gelijke voet met Antwerp, althans wat de score betreft, want de tweede act werd even grotesk als de eerste. Koundé leidde het beschamende slotstuk in waarin Ilenikhena voor de apotheose zorgde. Na de wedstrijd begroette Xavi, die wist welke bui er op hem afkwam, een euforische Van Bommel. Die gaf hem een ​​liefdevolle en meelevende knuffel, zich ervan bewust dat zijn collega donkere momenten beleefde.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer