Op deze school kunnen leerkrachten hun leerlingen niet meer naar het kantoor van de directeur sturen

De leerkrachten van GO! Basisschool Station in Diest zullen nooit meer leerlingen naar het bureau van de directeur kunnen sturen. Tom Hoeyberghs heeft zijn kantoor opgegeven om meer tussen zijn leerlingen en leerkrachten te kunnen staan.

Hedwig Neesen

Directeur Tom Hoeyberghs van GO! Basisschool Station in Diest staat iedere morgen de leerlingen persoonlijk op te wachten aan de schoolpoort. “Ik wil goed bereikbaar zijn voor onze studenten en hun ouders maar ook voor mijn collega's leerkrachten”, zegt Hoeyberghs.

De directeur gaat nu nog een stapje verder. Hij gooide de deur van zijn bureau open en installeerde er een Teachers’ Lounge, waar de leerkrachten in alle rust hun lessen kunnen voorbereiden en met mekaar overleggen. “Ik heb geen nood aan een eigen ruimte”, zegt directeur Hoeyberghs. “De ganse school is voortaan mijn bureau. Als het nodig is, is het niet zo moeilijk om een rustig plaatsje te vinden. De school heeft meer dan voldoende lokalen. We hebben onder meer een gespreksruimte waar ik in stilte kan werken. Een aparte ruimte voor mijzelf en zeker een gesloten deur creëren een grote afstand en dat is niet mijn bedoeling. Ik wil meer tussen de leerkrachten en leerlingen staan.”

Tom wil vooral een coach zijn voor de leerkrachten. “Als de directeur vroeger in de klas kwam, was dat geen goed teken”, zegt hij. “Intussen ervaren de leerkrachten dat de nieuwe aanpak snel resultaat geeft. Ik kan ervaren wat zij ervaren en ik kan zien dat ze het goed doen. Dat geeft goesting en vertrouwen. Ook de leerlingen reageren zeer positief. We hadden vroeger ook al veel interactie in de klassen maar de communicatie is nu helemaal anders. Voor mij is dit veel makkelijker werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen