Bas De Wilde

Proces-verbaal tegen recyclagebedrijf na geurhinder in Stasegem

In Stasegem bij Harelbeke heeft de Omgevingsinspectie Vlaanderen een proces-verbaal opgesteld tegen het recyclagebedrijf Despriet Plastic Recycling na een hele reeks klachten over geurhinder. Tijdens een inspectie stelden de brandweer en inspecteurs van de Omgevingsinspectie vast dat de stank afkomstig is van de verwerking van plastic vaten op het bedrijf.

De politie en de stedelijke milieudienst van Harelbeke kregen vorige klachten van inwoners van Stasegem over een indringende chemische geur. Volgens milieuschepen Tijs Naert van Harelbeke (Groen) komt de stank van een gasvormig restproduct dat vrijkomt bij de verwerking van kunststofvaten bij de firma Despriet. Het bedrijf, dat vroeger al opmerkingen kreeg rond geurhinder, kreeg 24 uren de tijd om alle mogelijke bronnen van de stank te verwijderen.

Bas De Wilde

Schepen Tijs Naert vindt dit ontoelaatbaar en onaanvaardbaar. "Recyclagebedrijven verrichten nuttig werk, maar dat horen ze wel te doen binnen de grenzen van hun vergunning en zonder overlast voor de omgeving. En de laatste tijd kreeg Stasegem, niet alleen door een bedrijf als Despriet, te veel af te rekenen met geur- en andere hinder."

Meest gelezen