© Getty Images

Drugs

Dealer stapt naar politie… om drugs te verkopen

Hasselt -

Het overlastteam van de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) vatte zaterdagavond 9 december een dealer bij de kraag in de binnenstad van Hasselt. Moeilijk was dat niet, want de 21-jarige Nederlander had niet door dat hij zijn drugs aan de politie probeerde te verkopen.

De politieploeg was afgelopen weekend te voet aan het patrouilleren in de Hasseltse binnenstad toen ze in de Capucienenstraat aangesproken werden door de twintiger. Nietsvermoedend vroeg de Nederlander of hij hen geen drugs kon verkopen. De inspecteurs maakten onmiddellijk kenbaar dat ze van de politie waren en gingen over tot een fouille.

De dealer bleek vijftien xtc-pillen, 50,63 gram cocaïne, 11,22 gram MDMA en 330 euro cash op zak te hebben. Vervolgens trokken ze met de Nederlander naar zijn auto. In het voertuig bleek nog eens voor een aanzienlijke hoeveelheid aan verdovende middelen te liggen.

De politie arresteerde de 21-jarige verdachte en nam hem mee voor verhoor. Vervolgens werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Die besloot om hem aan te houden. (ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer