Ga naar de inhoud

Spaanse pers hard voor Xavi en co. na schipbreuk in Antwerpen: "Barcelona is een ruïne"

 do 14 december 2023 11:27
" "
AS: "Een Barcelona in verwoesting" en Mundo Deportivo: "Zonder excuus".

De Spaanse pers heeft zijn pen in gif gedoopt voor coach Xavi en zijn spelers na de "blamerende" nederlaag in Antwerpen. Afgelopen weekend verloor Barcelona thuis ook al met 2-4 van Spaans koploper Girona. Een overzicht van de commentaren.

MARCA: "El Barça se derrumba en Amberes" (De Barça-boot zinkt in Antwerpen)

Barcelona lijdt een beschamende nederlaag in Antwerpen. Veel stond er niet meer op het spel voor het Barça van Xavi Hernandez, maar het 2-3-verlies kwam er na een prestatie die ver beneden het vereiste Champions League-niveau bleef.

Xavi roteerde zwaar bij de aftrap met een pak jongeren, hun ervaring op topniveau werd gaande match duidelijk. Defensief was de start van Barcelona een miskleun.

Toen Guiu de 2-2 maakte in de 91e minuut viel Barcelona meteen weer in slaap. De Barça-youngsters hebben nog heel wat te leren qua matchmanagement. 

SPORT: "¡Basta Ya!" (Hou ermee op!)

Barcelona was weer een team zonder ziel en leed ook schipbreuk bij een moedig Antwerp, dat zijn eerste punten in deze Champions League verdiende.

Het team is de draad kwijt, vaart doelloos en Xavi vindt geen oplossingen om het verval af te remmen.

Mundo Deportivo: "Sin Perdón" (Zonder excuus)

Een teleurstellend Barcelona verliest tegen de laatste, maar mag toch naar de 1/8e finales. De kwetsbaarheid en zware verdedigende fouten raken aan Xavi en vergallen de winstbonus van 2,8 miljoen euro.

AS: "Un Barça en Destruccion" (Een Barça in vernieling)

Het team van Xavi en Laporta is nog steeds verdwaald in een labyrint waaruit het niet lijkt weten uit te komen. Opnieuw was het spel niet representatief, van de eerste tot de laatste minuut.

Barcelona stort sneller in dan het iets probeert op te bouwen. De ploeg is een ruïne, niet in staat op te staan, de vooruitzichten zijn somber. De situatie van Xavi is heel delicaat.

Het zal tijd kosten om de ramp van Antwerpen te vergeten. En niet alleen vanwege de uitslag, ook vanwege de gemiste centen.

De problemen zitten dieper en niemand kan ze meer verbergen met excuses. 

Gerelateerd: