© BFM

Cannabisplantage ontdekt in garage van appartementsgebouw in Deurne: “Vroeger was het een gebedsruimte, nu een wietplantage”

Deurne -

In Deurne heeft de politie donderdagmiddag een cannabisplantage ontdekt in de kelder van een appartementsgebouw. Het zou gaan om een 380-tal planten. “Vroeger was het een ruimte van de kerk, nu plots een cannabisplantage”, getuigt de nietsvermoedende bovenbuur.

nelo

De politie viel donderdag binnen in de garage van een appartementsgebouw aan de Alfons Schneiderlaan in Deurne. Er werden 380 cannabisplanten aangetroffen en, volgens de bovenbuurvrouw, was er een gewapende bewaker aanwezig. De nietsvermoedende vrouw woont al tien jaar in het gebouw en schrok toen de politie haar vertelde over de vondst.

“Voordien was er in de garage een ruimte van de kerk gevestigd, Freedom Ministries. Een drietal maanden geleden werd het huurcontract opgezegd. Van onze huisbaas vernamen we toen dat er een stockeerruimte voor meubels zou komen, maar meubels hebben we hier nooit zien binnenkomen”, zegt ze.

Die opslagplaats blijkt nu een cannabisplantage te zijn. “De plantage werd ontdekt na een melding via het anoniem meldpunt voor plantages, drugslabo’s en dumpings van drugsafval.” Dat zegt Kato Belmans, woordvoerder van het Antwerps parket. “Eén persoon werd gearresteerd. De civiele bescherming heeft ter plaatse alle planten vernietigd. Het onderzoek wordt voortgezet door de recherche van de Antwerpse politie.”

© BFM

Of de bovenbuurvrouw ooit iets gemerkt heeft? “Helemaal niet. We hoorden wel gezoem, dat blijkt nu van het verluchtingssysteem te zijn, maar qua geur hebben we nooit iets opgemerkt. Af en toe werd er midden in de nacht op de garagepoort geklopt door iemand met pizzadozen en eten. Vermoedelijk was er dag en nacht iemand aanwezig om de planten te bewaken.”

Op het anoniem meldpunt Drugsplantage Ontdekt kan iedereen die een vermoeden heeft van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval terecht. Met het meldpunt willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen iedereen de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen