© AP

Geen podiumplaats voor Kevin De Bruyne in strijd om beste speler-trofee op The Best FIFA Football Awards

Erling Haaland (Manchester City), Kylian Mbappé (PSG) en Lionel Messi (PSG/Inter Miami) zijn de drie finalisten voor de prijs van beste speler op de The Best FIFA Football Awards, die volgende maand worden uitgereikt. Rode Duivel Kevin De Bruyne maakte in september deel uit van een shortlist met twaalf spelers, maar viel af.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Lionel Messi kan zichzelf opvolgen na zijn wereldtitel met Argentinië. Hij moet dan wel afrekenen met Erling Haaland, die met zijn vele doelpunten een groot aandeel had in de treble van Manchester City. Kylian Mbappé verloor met Frankrijk de WK-finale, ondanks drie goals tegen de Argentijnen, maar won later wel de Franse titel met PSG. In beide competities werd hij topschutter.

Bij de vrouwen gaat het tussen de Colombiaanse Linda Caicedo en de Spaanse wereldkampioenen Aitana Bonmati en Jennifer Hermoso. Rond die laatste ontstond veel ophef nadat ze bij de medailleceremonie na de gewonnen WK-finale op de mond werd gekust door toenmalig Spaans bondsvoorzitter Luis Rubiales.

De voorbije dagen werden al de finalisten bij de doelmannen en de trainers bekendgemaakt. Thibaut Courtois maakt kans op de trofee voor beste keeper. Het sluitstuk van Real Madrid is al bijna een half jaar out met een zware knieblessure maar voor de The Best FIFA Football Awards wordt alleen gekeken naar de prestaties tussen 19 december 2022 en 20 augustus 2023. 

De awards worden op 15 januari 2024 uitgereikt tijdens een gala-avond in Londen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de finalisten voor de Puskas Award, de prijs voor mooiste doelpunt van het jaar, werden bekendgemaakt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer