Johannes Paulus II tijdens zijn bezoek aan Brussel in 1995
Volledig scherm
PREMIUM
Johannes Paulus II tijdens zijn bezoek aan Brussel in 1995 © Photo News

Johannes Paulus II kwam twee keer naar België: de eerste keer zongen gelovigen en huilden vrouwen. De tweede keer was het anders

Paus Franciscus komt volgend jaar naar ons land. Wachten hem dan rockstertaferelen zoals bij het pauselijk bezoek van Johannes Paulus II in 1985, met honderdduizenden zonnebloemwuivende en zingende gelovigen en zelfs een single in de hitparade? Of wordt het eerder zoals in 1995, toen de paus in de regen een blitzbezoekje deed - een jaar te laat, dan nog - voor amper 30.000 man?

  1. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.
  2. WEERBERICHT. Code geel voor stevige windstoten tot 80 km/uur aan de kust, volgende week wel warmer: tot 23 graden woensdag

    WEERBE­RICHT. Code geel voor stevige windstoten tot 80 km/uur aan de kust, volgende week wel warmer: tot 23 graden woensdag

    Vandaag krijgen we veel wind, met een wisselende bewolking en soms buien. In het noordwesten worden de opklaringen ‘s namiddags breder, met minder buien. De zuidenwind ruimt naar het zuidwesten. Hij waait vrij krachtig tot soms krachtig met rukwinden tot 75 km/uur. Langs de kust waait de wind zeer krachtig, met rukwinden tot 80 km/uur. Voor het hele land geldt code geel voor wind. Deze week wordt het wel warmer, met temperaturen tot 23 graden woensdag in de Kempen. Dat meldt het KMI.