© Getty Images via AFP

Thomas Pieters in 2024 wél aanwezig op Belgisch golftoernooi Soudal Open, ook Ryder Cup-winnaar Nicolas Colsaerts doet mee

De organisatoren van de Soudal Open golf in Schilde, een manche van de DP World Tour, hebben donderdag de eerste namen van hun deelnemersveld voor de derde editie van volgend jaar bekendgemaakt. Nicolas Colsaerts is er voor de derde keer bij en kersvers prof Matthis Besard maakt zijn debuut op Rinkven, maar het mooiste nieuws voor de organisatie is de deelname van thuisspeler Thomas Pieters.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

In tegenstelling tot dit jaar is er volgend jaar geen LIV-toernooi in dezelfde week als de Soudal Open (23-26 mei). Pieters, die zich vorig jaar engageerde voor het op Saoedisch geld terende circuit, is dus opnieuw van de partij. De Antwerpenaar won in zijn carrière zes DP World Tour-toernooien.

“Ik ben heel blij te kunnen terugkeren naar mijn thuistoernooi”, zei Pieters in een eerste reactie. “De Soudal Open wordt sowieso een hoogtepunt in mijn seizoen. Ik kijk er echt naar uit om opnieuw voor de Belgische supporters en golfliefhebbers te kunnen spelen.”

De organisatie hoopt ook nog op de deelname van Thomas Detry en Adrien Dumont de Chassart. “Zij starten op de PGA Tour, maar ze hebben beiden al laten verstaan er toch ook heel graag bij te zijn op de Soudal Open”, aldus toernooidirecteur Michael Jones. “Daar werken we dus aan.”

Nicolas Colsaerts won dit najaar als vice-kapitein de Ryder Cup.© AFP

Simon Forsström won in 2023 de Soudal Open.© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer